Fransa Devlet Başkanı: “Çin’in bu salgını batıdan daha iyi yönettiğini düşünmek saflık olur”

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Fransa Devlet Başkanı Emmanuel Macron, Financial Times’a yaptığı açıklamada, baskı altında yaşayan toplumlarla saydam demokratik toplumları karşılaştırmanın saflık olduğunu belirtti.

Macron, "Çin'in korona virüsünü yönetiminde bizden daha iyi olduğunu söyleyecek kadar saf olmayalım. Bilmiyoruz. Açıkçası bilmediğimiz şeyler oldu” ifadesini kullandı.

Salgının yol açtığı krizin yönetiminde en zengin AB ülkelerinin daha fazla sorumluluğu bulunduğunu aktaran Macron, şöyle devam etti: “AB'nin siyasi bir proje mi veya (ekonomik) bir pazar mı olduğu konusunda karar vermemiz gereken bir dönemdeyiz. Ben siyasi bir proje olduğunu düşünüyorum. AB'yi daha da ileriye taşımazsak Avro grubu ve Avrupa Birliği düşüncesinin yıkılma riski bulunuyor. Bazılarını feda ettiğimiz bir pazara sahip olamayız." 

Çin’in virüsün yayılması ile ilgili sorumluluğu İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab tarafından da gündeme getirildi. Raab şöyle konuştu: “Zor soruların cevaplandırılması gerek. Virüs ilk olarak nasıl çıktı ve bu kadar çabuk nasıl yayıldı? Neden önceden tedbir alınıp ilk yayılımında durdurulmadı? Bu konu derinliğine araştırılmalı. Çin’le ilişkilerimiz her zamanki gibi olamaz.” (Şalom)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.