Ali Şemhani: Siyonist rejimin vadedilmiş topraklar emeli hiçbir zaman gerçekleşmeyecektir

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İran İslam Cumhuriyeti Milli Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani, Siyonist rejimin Nil’den Fırat’a vadedilmiş topraklar emelinin hiç bir zaman gerçekleşmeyeceğini söyledi.

Tahran’ı ziyaret eden Irak eski Başbakanı Nuri El Maliki ile görüşen Şemhani, Amerika’nın bölgede ayrıştırma ve istikrarsızlık yaratma stratejisine değinerek, bölge ülkelerinin buna karşı en önemli önceliklerinin birlik ve iç beraberlik ve kendi aralarında işbirliği olduğunu söyledi.

Irak düşmanlarının o ülkedeki gelecek seçimleri ihtilaf ve çatışma yaratma için kullanmak istediğini belirten Şemhani, Irak halkı, partiler ve çeşitli gruplarla şii şahsiyetlerin bu konuda uyanık olmaları gerektiğini söyledi.

Amerika’nın Siyonist rejimin güvenliğini temin ve o rejimin Arap ve İslam ülkelerine sultası için bölge ülkelerini zayıflatmak istediğini ifade eden Şemhani, Siyonist rejimin sözde barış planı ile Nil’de Fırat’a sulta sağlamak istediğini söyledi.

İslam dünyası menfaatleri, Filistin ülküsü ve Kudüs’ü kısa dönemli heveslerine ve kendilerinin bekasına feda eden hain liderleri ikaz eden Şemhani, İslam dünyasının hiçbir zaman bu hain ve tehlikeli planın gerçekleşmesine izin vermeyeceğini söyledi.

El Maliki de görüşmed İran’ın terörizmle mücadle ve bölgede istikrar ve sebatın sağlanması için rolünü takdir ederek, İran ve Irak’ın bölge ve uluslararası önemli konularda teşriki mesai yapmasına vurgu yaptı.

(IRNA) İran Resmi Haber Ajansı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.