Büyükşehir Belediyesi, Tophane yamaçlarının temizliğini yapıyor

BURSA ARENA

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Tophane yamaçlarında başlattığı kapsamlı temizlik çalışmasında ikinci etap başladı. Yamaçların Altıparmak Caddesi’ne cepheli bölümünde gerçekleştirilecek çalışmalarla tarihi bölge görüntü kirliliğinden arındırılacak.

Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından 25 kişilik bir ekiple yapılan ve pet şişe, cam ve teneke içecek şişeleri, karton kutulardan oluşan 30 kamyon atığın toplandığı birinci etap çalışmalarında kuruyan ot ve dal parçaları kaldırıldı, yamaçtaki yürüyüş yollarının zemini temizlendi, kör noktalardaki aydınlatma sistemleri yenilendi. Yamaçlara çok sayıda renkli çalı bitkisi ve erguvan dikildi. Çalışmaların tamamlandığı bölge, yenilenen estetik görüntüsüyle Bursa’ya değer katarken, çalışmalarda ikinci etaba geçildi.

Yamaçların Altıparmak Caddesi’ne cepheli bölümünde başlatılan ikinci etap çalışmalarında da dik eğitimli yamaçlarda bellerine bağladıkları halatlarla temizlik yapan ekipler, hem bölgeye atılan atıkları temizliyor hem de kuru dal parçaları ve çalıları ortadan kaldırıyor.

Aslında her ay düzenli olarak yapılması gereken bu çevre temizliğinin, Belediye tarafından hatırlanması kamu oyunun dikkatini çekti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.