Almanya’da hayvanat bahçesinde yangın: 30’dan fazla maymun öldü

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Almanya’nın Krefeld kentindeki hayvanat bahçesinde yangın çıktı. Bahçenin içinde bulunan maymun barınağında yaşayan 30’dan fazla hayvan hayatını kaybetti.

Hayvanat bahçesinin sosyal medya hasından yapılan duyuruda, “Korktuğumuz başımıza geldi. Maymun evinde hayatta kalan hayvan yok. İnanılmaz bir olay. Gece yarısından kısa bir süre sonra büyük bir trajedi yaşandı”  dendi.

Hayvanat bahçesi yetkililerinin yaptığı paylaşımda, maymun barınağının hemen yanındaki goril barınağına ateş sıçramadığı, bu sebeple o bölümde bir kayıp olmadığı bilgisi paylaşıldı.

WDR kanalı, yeni yıl kutlamalarında kullanılan havai fişeklerin yangını tetiklemiş olabileceğini öne sürdü. Krefeld belediyesi gün içerisinde bilgi paylaşacağını açıklarken polis, yangına hayvanat bahçesinin o bölümüne düşen dilek feneri ya da dilek balonunun neden olabileceğinden şüpheleniyor.

Hayvanat bahçesinde, orangutanlar, şempanzeler, goriller, cüce ipek maymunları, apolet meyve yarasaları ve kuşlar yaşıyor. (Diken)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.