Bursa’da paylaşımlı bisiklet dönemi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Kent içi hareketliliğin artırılması ve çevreci ulaşım araçlarının teşvik edilmesi amacıyla Bursa’nın 7 farklı bölgesinde paylaşımlı bisiklet durakları hizmete açıldı.

Büyükşehir Belediyesi, covid-19 Normalleşme Eylem Planı’nda da yer alan paylaşımlı bisiklet sistemini kurdu. Çalışma kapsamında; Cumhuriyet Caddesi, Mudanya ve Gölyazı’da 7 farklı noktada paylaşımlı bisiklet durakları hizmete alındı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen ile birlikte Cumhuriyet Caddesi’ndeki bisiklet durağına gelerek, kiralama yaptı. Başkan Aktaş, milletvekili Özen ile birlikte Zafer Plaza önünden Ertuğrulbey Meydan Kafe’ye kadar bisiklet sürerek, sistemi test etti.

AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen paylaşımlı bisiklet hizmetinin Bursalıların ilgilisini çekeceğine inandığını söyledi. Vatandaşlara sağlıklı hayat ve hareketlilik konusunda katkıda bulunacak projenin hayırlı olmasını dileyen Özen, “İlerleyen günlerde durak sayısının artacağına, bu vesile ile trafik probleminin azalacağına inanıyorum. Başkan Aktaş ve ekibini kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Bursa’daki paylaşımlı bisiklet hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşlar cep telefonlarına indirecekleri uygulama ile kiralama işlemini gerçekleştirebilecek. Kullanım bittiğinde ise bisikletler, bölgedeki herhangi bir paylaşımlı bisiklet durağına bırakılabilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.