Bursa Kent Meydanı- Terminal tramvay hattı haftası-onu açılıyor

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı törenle hafta sonu yolculu seferlere başlayacak olan Kent Meydanı–Terminal tramvay hattında son hazırlıklar yapılıyor. Çevre düzenlemelerinden istasyon temizliklerine ve kart okutma sistemlerinin kurulmasına kadar geniş kapsamlı çalışmalarla T2 hattı açılışa hazırlanıyor.

T2, açılışa hazırlanıyor

Test sürüşlerinin mayıs ayı sonunda başladığı, 9 bin 445 metre uzunluğa ve 11 istasyona sahip T2 hattı, T1 hattı ile entegre edilip Heykel–Terminal arası raylarla birbirine bağlanmıştı. İstasyon isimleri Kent Meydanı, Genç Osman, Beşyol, Fatih-Altınova, Bölge Adliye-Müftülük, Otokop-Orman Bölge, BUTTİM, Panayır, Yeniceabat, Meslek Yüksek Okulu ve Terminal olarak belirlenen hat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı törenle yolculu seferlere başlayacak. Böylelikle Heykel’den tramvaya binecek olan Bursalılar, kesintisiz şekilde Terminal’e ulaşma imkanına kavuşacak. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, açılış öncesi hat üzerinde çalışmalarına hız verdiler.  

İstasyon tabelalarının montajı yapılırken, hat üzerinde ve belirli istasyonlarda çevre düzenleme ve peyzaj çalışması gerçekleştiriliyor. Tüm yürüyen merdivenlerde son testler yapılırken, kart okutma sistemlerinin montajı ile istasyonlardaki temizlik çalışmaları da devam ediyor.

bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.