Yüksek Askeri Şura Toplantısı sona erdi: İşte Komuta kademesindeki değişiklikler

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bugün yapılan Yüksek Askeri Şura toplantısı sona erdi.

Devlet ve Ordu için çok önemli görülen bu toplantıya, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı olarak görevlendirilen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan katıldılar.

Toplantıda Türk Ordusu'nun komuta kademesindeki emeklilik ve yeni atamalar belli oldu. 30 Ağustos 2023 tarihinden itibaren görev yapmak üzere, 32 general ve amiral bir üst rütbeye, 63 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi.

Genelkurmay Başkanlığına ise 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak uygun görülerek atandı.

Yine, 32 general ve amiral bir üst rütbeye, 63 albay da general ve amiralliğe yükseltildi. 24 general ve amiralin görev süreleri bir yıl, 365 albayın görev süreleri ise iki yıl süre ile uzatıldı.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever yaş haddi nedeniyle,  Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ise kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edildiler.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Ercüment Tatlıoğlu, aynı komutanlık görevine devam ediyor.

Genelkurmay Başkanlığı'na 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na Genelkurmay 2'nci Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanlığına Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu getirldiler.

266 General ve amiral sayısı,önümüzdeki  30 Ağustos 2023 tarihi itibarıyla 286'ya yükselecek.

Twitter hesabından bir mesaj yayınlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan;

"Yüksek Askerî Şûra kararlarının kahraman ordumuz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ülkemize eşsiz hizmetlerde bulunan tüm komutanlarımıza şükranlarımı sunuyor, yeni görev tevdi edilenlere Allah’tan muvaffakiyetler niyaz ediyorum." temenisinde bulundu.

bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.