YSK'nın İstanbul kararı: İptal dahil kulislerde hangi ihtimaller konuşuluyor?

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Rusya gezisi öncesinde İstanbul seçimleriyle ilgili "neredeyse bütünü usulsüz" vurgusu yapıp, 2014'te Yalova ve Ağrı'da seçimlerin yenilendiğini anımsatmasının ardından, "iptal" olasılığı konuşulmaya başladı.

AKP'nin talebi doğrultusunda İstanbul'da geçersiz oyların sayımında sona doğru yaklaşılırken, yarışı önde götüren CHP adayı Ekrem İmamoğlu ile AKP adayı Binali Yıldırım arasındaki oy farkı kapanmadı. Bunun üzerine "organize usulsüzlük" olduğu gerekçesiyle İstanbul'un 38 ilçesindeki tüm oyların sayılması için YSK'ya başvuran AKP'nin bir sonraki hamlesinin ne olacağı merak konusu.

Yüksek Seçim Kurulu, Pazartesi geç saatlerde verdiği kararla, AKP'nin İstanbul'da 31 ilçede oyların yeniden sayılması talebini reddetti. Bu açıklamayı kamuoyuna duyuran AKP'nin YSK Temsilcisi Recep Özel YSK'nın kararının sürecin bittiği anlamına gelmediğini, "sondajlama yolu" ile sandık sandık itirazlarının süreceğini, bu sandıklar için "olağanüstü itiraz" yoluna gideceklerini söyledi.

YSK'nın bu kararı öncesinde ise AKP kulislerinde olası yeni itiraz sürecine ilişkin birkaç senaryo konuşuluyordu.

Buna göre itirazın sonuçlanmasının ardından, ikinci hamlenin "olağanüstü itiraz" hakkı kullanılarak, "tam kanunsuzluk" gerekçesiyle, seçiminin yenilenmesinin talep edilemesi olduğu yorumu yapılıyor.(BBC)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.