Yerel seçimin sonuçlarında fırtınalar esti: Meral Akşener Genel Başkanlık görevinden ayrılıyor!..

İYİ Parti Lideri Meral Akşener'in kurultay kararı aldığı ve yeniden aday olmayacağı açıklandı.

Son genel seçimlerde 9,96 oy alan İYİ Parti'nin bu defa yerel seçimlerdeki oyu yüzde 3,47 olarak belirlendi.

Yeniçağ Gazetesi yazarı Orhan Uğuroğlu, seçimin sonuçları üzerine İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in yarın Genel İdare Kurulu'nu (GİK) toplayacağı ve yeniden aday olmayacağını ileri sürdü.

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, Genel Başkan Meral Akşener'i istifaya davet ederek, partisindeki görevinden ayrıldığını duyurdu.
Bilge Yılmaz, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener'i istifaya davet ediyorum. Önümüzdeki genel seçimlerde ülkemizin AK Parti iktidarının kötü ve beceriksiz yönetiminden kurtulması için bugünden çalışmaya başlamalıyız. Bu sonuçlar göstermiştir ki yapacak çok işimiz var, kaybedecek vaktimiz yok. Bu yönde yapacağım çalışmalara ağırlık verebilmek için İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanlığı görevimden istifa ediyorum." dedi.

Yine İYİ Parti (eski) İBB Meclis Grup Başkanvekili İbrahim Özkan da, kişisel sosyal medya (X) hesabındaki açıklamasında, Akşener'in kurultay kararı aldığını ve yeniden aday olmayacağını bildirdi.

Bu gelişmelere bakıldığında İYİ Parti'de kurucu Genel Başkan Meral Akşener döneminin sonuna gelindiği anlaşılmaktadır.

bursaarena.com.tr

Anahtar Kelimeler:
İyi PartiMeral Akşener
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.