Türkiye ve KKTC'den Akdeniz'de ortak eğitim

Türkiye ve KKTC hükumetleri arasında imzalanan protokol gereğince 11-15 Aralık 2023 tarihleri arasında Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığına bağlı askeri botların katılımıyla Girne'de ortak eğitim gerçekleşti.

Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) sahil güvenlik güçleri, ortak liman ve deniz eğitimleri gerçekleştirdi. Eğitimde, şüpheli bir gemiye yaklaşma, gemiyi durdurma ve gemiye çıkma, gemi ile tekne kontrolü ve gemi araması, denizden güvenlik sağlanması, deniz ve limanda toplumsal olaylara müdahale, düzensiz göç, arama kurtarma ve tıbbi tahliye noktasında ortak tatbikat icra edildi.

KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, 19 Aralık 2023 tarihinde yaptığı açıklamada, iki ülke arasında yapılan protokol gereğince ortak deniz eğitimi faaliyeti gerçekleştiğini dile getirdi. 11-15 Aralık 2023 tarihleri arasında yapılan eğitime, Türkiye Cumhuriyeti Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığına bağlı TCSG-92 ve TCSG-103 botları katıldı. Girne'de liman ziyareti ile ortak liman ve deniz eğitimleri yapıldı.

TÜRKİYE VE KKTC'DEN AKDENİZ'DE ORTAK EĞİTİM

Liman ve deniz egitimleri kapsamında şu faaliyetler hayata geçirildi:

A. Şüpheli Bir Gemiye Yaklaşma,
B. Gemiyi Durdurma ve Gemiye Çıkma,
C. Gemi/Tekne Kontrolü ve Gemi Araması
Ç. Denizden Güvenlik Sağlanması,
D. Denizde/Limanda Toplumsal Olaylara Müdahale,
E. Düzensiz Göç,
F. Arama Kurtarma,
G. Tıbbi Tahliye, eğitimleri

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.