Toprak Dede Hayrettin Karaca gözyaşları ve dualarla uğurlandı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

TEMA Vakfı Kurucu Onursal Başkanı Hayrettin Karaca törenler, gözyaşları ve dualarla uğurlandı.

İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda (CRR) gerçekleşen törende, Karaca'nın fotoğrafı, sahneye yerleştirilen saksılardaki bitkilerin ortasına konuldu.

TEMA Vakfı Kurucu Onursal Başkanı Ali Nihat Gökyiğit, görevlilerin desteğiyle çıktığı kürsüdeki konuşmasında, zorlanarak programa katıldığını ancak can dostunu yalnız bırakmak istemediğini belirtti. Karaca'nın doğaya hizmet ederken kendisinin "yoldaşı" olduğunu dile getiren Gökyiğit, vakfı kurarken toprağı başa aldıklarını ve diğerlerini onun ardında sıraladıklarını ifade etti.

Dünyadaki çevre sıkıntılarının henüz Türkiye'ye ulaşmadığı yıllarda mücadelelerinin başladığına dikkati çeken Gökyiğit, şunları kaydetti:

"Bunu ulaştırmada çok büyük hizmeti oldu ve çok güzel anlattı bu konuyu. Fakat yeşil örtüyü hiç unutmadık, ağaçlandırmayı... Neden bu telaş başlamıştı çünkü meraların üçte biri artık yok. Aynı şekilde tarım alanları... Dünya ormanları, bir Yunanistan alanı kadar her yıl kaybolduğunu anlatmamız lazım. İklim değişikliği iki konuda geldi. Bir tanesi havanın kirlenmesi, diğeri biyolojik çeşitliliğin elden çıkması. Biyolojik çeşitli ekosistemi ayakta tutan sistem. Bunu değiştirdikçe iklim değişikliği geldi çatı."

Karaca'ya "Toprak Dede", kendisine de "Yaprak Dede" dendiğini ve bundan çok mutlu olduklarından bahseden Gökyiğit, kendilerinin ise "toprak, yaprak ve bayrak" diyerek yol yürüdüklerini sözlerine ekledi.

- "BİR KANADIMIZ KIRILDI"

TEMA Konya İl Temsilcisi Mehmet Emin Yıldırım, Erzurum İl Temsilcisi Işıl Bedirhanoğlu, Ankara İl Temsilcisi Nevzat Özer'in de veda konuşması yaptığı törende, Karaca'nın hayatını anlatan sinevizyon gösterisi de yapıldı.

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Ailesi taziyeleri kabul etti. Kızı Kına Karaca, damadı Serkan İrem, torunları Oktay Karaca, Can Karaca, İsmail Karaca ve Yeşne Karaca'nın çok üzüntülü oldukları görüldü. Hayrettin Karaca, Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazı akabinde son yolculuğuna Edirnekapı Mezarlığı'nda uğurlandı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.