Tarihi Ahlat ilçesinde Malazgirt Zaferi'nin 950. yılı kutlanıyor

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Bitlis’in Ahlat ilçesinde 26 Ağustos Malazgirt Zaferi’nin 950. yıl dönümü resmi etkinlikleri 24 Ağustos 2021 tarihinde başladı. Kutlama etkinliklerinde, at yarışları, cirit, at yarışları gibi pek çok faaliyet yapılacak. Resmi törenlere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, devlet erkanı, siyasiler ve büyükelçiler ve çok sayıda kişi katılacak. Davetliler, büyük zaferin 950. yıl dönümü kapsamındaki etkinlikleri takip edecek.

Bitlis’te yer alan tarihi Ahlat ilçesinde 26 Ağustos Malazgirt Zaferi’nin 950. yıl dönümü etkinlikleri başladı. Ahlat’ta kurulan 1071 Sultan Alparslan Ahlat Otağı’nda resmi törenler başladı. 1071 Malazgirt Zaferi’nin yıl dönümü kapsamındaki faaliyetlerde, geleneksel Türk savaş sanatlarından örnekler davetlilerin beğenisine sunuldu.

TÜRK YILDIZLARI, MALAZGİRT ZAFERİNİN YILDÖNÜMÜNE ÖZEL GÖSTERİ YAPTI

Resmi törenlerde Türk Yıldızları, zaferin 950. yılına özel gösteri gerçekleştirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.