İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na yeni bir aday İYİ Parti'den: "Ümit Özlale"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ümit Özlale'yi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak göstereceklerini açıkladı.  

"Biz ittifak sisteminden vazgeçtik. Türkiye için eğile büküle öldük. Bundan sonra yok. İttifak sistemiyle yol yürümeyeceğiz. Sadece bugün değil 2028’de de kendi başımıza gireceğiz" 

Şeklindeki dünkü açıklamasından sonra Akşener bugün de; "Ümit Özlale kardeşimin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığını ve inşallah belediye başkanı olacağını ilan ediyorum."  dedi.

Böylece İktidar Ak Parti ve ana muhalefet CHP adaylarının karşısına bir üçüncü aday daha çıkmış oldu.

ÜMİT ÖZLALE KİMDİR?

Murat Reis İlkokulu, Bornova Anadolu Lisesi ve İzmir Fen Lisesi’nin ardından 1995 yılında ODTÜ İktisat Bölümü’nden mezun oldu. Ardından ABD’de bulunan Boston College’da yüksek lisansını 1998’de tamamlayıp, 2001 yılında yine bu okulda ekonomi doktorasını yaptı.

Sırasıyla Bilkent Üniversitesi, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ve Özyeğin Üniversitesi’nde çalıştı, TÜBİTAK Girişimcilik Destekleri Grubu yürütme kurulu üyesi olarak görev yaptı. Harvard Üniversitesi’nde yaz döneminde misafir öğretim üyesi olarak Kalkınma Ekonomisi dersleri verdi.

2003-2011 yılları arasında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nda akademik danışman olarak görev yaptı. 2011 yılında Avrupa Kalkınma Enstitüleri Birliği’nin yönetim kurulu üyeliğine getirildi. TÜBİTAK tarafından 40 yaşın altındaki üstün başarılı bilim insanlarına verilen teşvik ödülüne layık görüldü.

Özlale halen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kalkınma Politikaları Başkanı görevlerine devam ediyor. 

bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.