İYİ Parti’de 4. Olağanüstü Genel Kurulu gerçekleştirildi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İYİ Parti 4. Olağanüstü Kurultayı dün saat:11'00'de Ankara Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Genel Başkan Meral Akşener'in etkili bir konuşmasıyla renklenen genel kurulda yapılan seçimle GİK üyeleri belli oldu.  

İYİ Parti'nin bu kongresine bin 60 delegeden 793'ü katıldı. 759 oy geçerli, 34'ü ise geçersiz sayıldı. 267 Üst kurul delegesi kurultaya gelmedi. Seçimler esnasında Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'ın sırası ve sonrasının delegeye mesajla işaret olarak verildiği konusu tartışmalara neden oldu. Ancak anılan bu "blok liste" seçimi kazananlar listesi oldu. Sayım sonucu en fazla oyu Genel Başkan Yardımcısı Berna Sukas alırken, Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, 399 oyla GİK'e 15. sıradan girebildi.

Sonuçlara bakıldığında İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu ve Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Koray Aydın'ın listesini delen isimler oldu. 31 Mart'ta Mersin'den Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterilemeyen Burhanettin Kocamaz da 351 oyla 33. sıradan GİK'e girmeyi başardı. Bursa'dan da Milletvekilleri İsmail Tatlıoğlu (asil), Ahmet Erozan (asil) ve GİK Üyesi Hasan Toktaş (asil)  ile Kurucu İl Başkanı Yüksel Yılmaz (yedek) da listeye girmeyi başardılar. Ayrıca Av Ayşegül Özyiğit Gül de Merkez Disiplin Kurulu Üyesi oldu.

Kazananlar listesi şöyle gerçekleşti;

img-20190804-wa0033.jpg
 

..


% 25 Kadın kotasının uygulandıktan sonra GİK Asil Üye Listesi de şu şekilde kesinleşti:

.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.