İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Partisinin GİK Üyeliği'nden istifa etti

BURSA ARENA / Haber Merkezi

 İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, dün yaptığı yazılı açıklamada, “Milletvekili seçimlerinden, yerel seçimlere ve bugüne kadar yaşadığımız süreçte, oluşan büyük heyecanın, bugün ciddi şekilde örselendiğini görmekteyiz. Bunun temel sebebi ise, sözde söylense de, demokratik davranmaktan uzaklaşmak, tabana kulak vermemek, sorumluluğu büyük çoğunluk ile paylaşmak yerine, birkaç kişinin inisiyatifinde dar ekipçiliğe bırakmaktır. Sözü kendi seçim bölgesi için bile dinlenmeyen bir GİK üyesi olmak hem bana bir yük hem de, GİK toplantılarında doğrulara yönelik eleştirel bakış açımız muhatapları için yüktür” dedi.

İsmail Koncuk açıklamasında devamla, “Daha düne kadar, kayıtsız, şartsız İYİ Parti’ye umut bağlayan birçok insan bugün nerede? Dozajı, her gün artan eleştirilerin sebebi nedir? Bu samimi insanların derdi nedir? Tüm bu insanlar kötü mü, hepsi art niyetli mi? Yoksa İYİ Parti’nin geleceğinin kaygısına mı düşmüşler? Dinleyen, önemseyen var mı? GİK üyesi olmak hem bana bir yük, hem de, GİK toplantılarında doğrulara yönelik eleştirel bakış açımız muhatapları için yüktür. Duyma, görme, konuşma anlayışı her insanın taşıyacağı bir davranış şekli değildir. Ben de, şahsım olarak, yanlışa teslim olmak, verilen sözlerin tutulmamasını hazmetmek gibi bir karaktere sahip değilim. ‘İtaat et, rahat et’ düsturu, birçok şahsiyetli insan gibi, beni de rahatsız eden bir yaklaşımdır. Tüm bu sebeplerle, sürecin bu hale gelmesinin muhataplarına, küçük bir uyarı olur mu, ümidiyle, GİK üyeliğinden istifa ediyorum” şeklinde beyanda bulundu.

İsmail Konçuk İYİ Partinin son büyük kurultay'ında G.İ.K. Üyeliğine seçilmiş idi. Bundan sonra sadece, partinin Adana Milletvekili sıfatıyla çalışmalarını sürdüreceği öğrenildi. 

(Kaynak: İYİ Parti Genel Merkezi)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ş. Aktuna 5 yıl önce

Siyaset sendikacılığa benzemez. Adamı bezdirirler öyle.