İmamoğlu'ndan "Yanlışlıkla görevi aldı" diyen Erdoğan'a yanıt: Kendi kazanırsa demokrasi, milli irade; başkası kazanırsa yanlışlık!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bu şahıs 2019'da nasıl olduysa yanlışlıkla görevi aldı" açıklamasına yanıt vererek, "Kendi seçimi kazandığı zaman milli irade, ben seçim kazandığımda ne hikmetse birden adı yanlışlık oldu. Erdoğan'ın demokrasi anlayışı tam da bu. Kendi kazanırsa demokrasi, milli irade; başkası kazanırsa yanlışlık." dedi. 

İmamoğlu, Güngören Halk Buluşması'nda konuştu.

İmamoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle: 

İstanbul'da bir süredir ilginç bir seçim süreci yaşıyoruz. Bir bölümüyle bizi şaşırtıyor, bir bölümüyle şaşırtmıyor. 'Polemikten uzak' duracağım dedi. Ben ona acemi aday diyorum, kusura bakmasın. Acemi aday bazen yüzümüzde acı da olsa bir tebessüm bırakmıyor değil. Ben de sevindim proje konuşacağız diye. Acemi aday sevincimi yarıda bıraktı, biraz su kaynattı. Polemikleriyle gündeme geldi. Gitti proje, geldi polemik. 40 kere tekrarlanmış 5 yıldır bana yapıştırılmaya çalışılan laflarla polemik üzerinden bana sataşmaya gayret etti. 

Davet polemiği 

Bir daveti var ortada. Davet aşağı, davet yukarı. Vay efendim davet edilmedin, aslında not gönderildi. Ortada bir davetiye var, bir ateş topuna döndü. Dokunan yanıyor. Kim etti, ortada davet eden yok. Bu acemi adaya, İstanbul adaylığı birkaç beden büyük geldi. Yapamayacağı işleri vaat etmek konusunda bir maharet gösteriyor o ayrı ama iki konuda doğruyu söyledi. Bir tanesi 'yüzde 87 Ekrem İmamoğlu projelerini yaptı' dedi. Bir de dedi ki 'Depremde İstanbul koştu, deprem bölgesine yetişti'

6 Mayıs 2019'da güle oynaya milli iradeye darbe yaptılar. 15 Temmuz'da darbecilere karşı vatandaşlar nasıl durduysa 23 Haziran'da 806 bin farkıyla demokrasiye sahip çıktılar. Erdoğan seçimden sonra 3 gün ortadan kayboldu.

Erdoğan'a yanıt 

"Bu şahıs 2019'da nasıl olduysa yanlışlıkla görevi aldı" açıklamasına yanıt veren İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Kendi seçimi kazandığı zaman milli irade, ben seçim kazandığımda ne hikmetse birden adı yanlışlık oldu. Erdoğan'ın demokrasi anlayışı tam da bu. Kendi kazanırsa demokrasi, milli irade; başkası kazanırsa yanlışlık. 6 Mayıs 2019 akşamı İstanbul'a adı konmamış bir darbe yapılmıştır. İstanbul'da seçimi iptal ettiler. Sandıklarda 700 tane terörist vardı dediler. Sonuçta ne oldu, kimse ceza almadı. Sırf bir seçimi başkası kazandılar diye seçimi iptal ettiler. 'Oy çaldılar' dediler, dava bitti ve oy çalan kimse yok. Bize demokrasi nutukları atan o beyefendi 'Sen 13 bin oyla İstanbul seçimini kazanacağını mı zannettin' dedi. 'Çaldılar ifadesi hukuki değil, siyasi ifade' dedi. 6 Mayıs 2019'da güle oynaya milli iradeye darbe yaptılar. Ne oldu, millet 23 Haziran'da da 803 bin oyla fark atarak demokrasiye sahip çıktı."

T24

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.