İdlip'te Rusya ve rejim güçlerinin hain saldırısıyla 36 Türk askerinin şehit edilmesinin üzerinden iki yıl geçti

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Rusya ve Rusya destekli Suriye rejimine bağlı güçler, 27 Şubat 2020 gecesi Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) bağlı tabura, hava saldırısı düzenledi. İdlip’te görevli Türk askerinin üs olarak kullandığı iki bina, bundan tam 2 yıl önce, Rusya ve Esed rejim güçleri tarafından alçakça vuruldu. Hain saldırı ile 36 Türk askerinin şehit edilmesinin üzerinden tam 2 yıl geçti…

Türk ordusunun Suriye’nin İdlip bölgesindeki gözlem noktalarına ve bölgede bulunan bir tabura 27 Şubat 2020 gecesi Rusya ve Suriye tarafından hava saldırısı düzenlendi. Türkiye’yi yasa boğan hain saldırıda resmi açıklamaya göre 36 Mehmetçik şehit oldu. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar saldırının ertesi günü yaptığı açıklamada, “Birliklerin bulunduğu yerler önceden Rusya’nın sahadaki yetkilileri ile koordine edilmesine rağmen maalesef bu saldırı gerçekleşti.” diyerek ilk atışa müteakip bir kez daha uyarı yapılmasına rağmen saldırının devam ettiğini anlatmıştı. Bu gelişmeler üzerine Ankara’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında acil güvenlik toplantısı gerçekleştirildi. Erdoğan başkanlığında toplanan güvenlik zirvesi, yaklaşık 6 saat sonra sona erdi.

SOÇİ’DE ATEŞKES GÖRÜŞMESİ: PUTİN, ERDOĞAN’I VE HEYETİ BEKLETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğindeki bir heyet, Türkiye’den 5 Mart’ta, Rusya’nın Soçi kentine İdlip’te ateşkes anlaşmasına varmak için Putin liderliğindeki bir heyet ile görüşmeye gitti. Rusya kanallarının yayımladığı görüntülerde Putin’in Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mevlüt Çavuşoğlu ve Hulusi Akar’ın da olduğu heyeti kapıda beklettiği görülmüştü.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İdlip çatışmasını görüşmek için gittiği Rusya’nın başkenti Moskova’da varılan mutabakat kapsamında, İdlip Gerginliği Azaltma Bölgesinde kabul edilen ateşkes yürürlüğe konuldu.

İDDİALARA GÖRE ŞEHİT SAYISI ÇOK DAHA FAZLA İDİ

Bölgeden gelen bilgiler ise daha karamsar bir tablo ortaya koydu. Teyite muhtaç bilgilere şehit sayısı en az 40 olarak telaffuz edildi. Bölgeden alınan görüntülerde çok sayıda ambulansın Reyhanlı devlet hastanesine geldiği ve Reyhanlı halkının kan vermek için hastaneye akın ettiği görüldü. Bölgeden edinilen bilgilerde ayrıca, çok sayıda yaralı askerimizin bulunduğu ve ağır yaralı sayısının da yüksek olduğu da ifade edildi.

RUSYA, TÜRK ASKERLERİNİN KATİLİNİ ÖDÜLLENDİRDİ!

Rusya Genelkurmayı 398 Tümen Komutanı Albay Besim Muhammed Muri’ye El Bera ve Kensefra’da Türk askeri noktalarına düzenlediği saldırıları başarılı bularak ödüllendirdi. Rus Genelkurmay Başkanlığı, İdlip’te Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) noktalarını vuran rejim albayına, “Üstün Cesaret Nişanı” verdi. Halep’te düzenlenen törenle de rejim albayına nişan takıldı. Ödül törenine ait görüntüler Esed destekçisi bazı kanallarda yayımlandı.

TÜRKİYE’NİN, RUSYA DESTEKLİ ESED REJİMİNİN İDLİP’TE TÜRK ORDUSUNA SALDIRISINA CEVABI

Rusya ve Suriye’nin Türk ordusunun Suriye’nin İdlip bölgesindeki gözlem noktalarına ve bölgede bulunan bir tabura yönelik hava saldırısının ardından; Türkiye, bölgeyi havadan ve karadan vurarak, Rusya destekli Esed rejimi güçlerine ağır bir darbe vurdu. İdlip ve çevresindeki çatışmalar yoğun bir şekilde devam ederken, Türkiye bölgedeki istikrarsızlığın son bulması, Rusya ve Esed rejiminin sivil katliamlarının önlenmesi ve terör örgütlerinin etkisiz hale getirilmesi amacıyla Bahar Kalkanı Harekatı’nı başlattı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.