DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü Taksim'de kutlamak haktır"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Başkanı Arzu Çerkezoğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bırakarak, “Bütün işçilerin, emekçilerin bu ülkenin tüm değerlerini ve güzelliklerini üretenlerin 1 Mayıs’ı başta Taksim Meydanı olmak üzere her yerde kutlaması haktır. Buna tahammülsüzlük kabul edilemez. Sabahtan bu yana 1 Mayıs’ı kutlamak isteyen onlarca arkadaşımızın gözaltına alınmasını kınıyoruz ve hepsinin derhal serbest bırakılmasını istiyoruz” dedi. İstanbul Valiliği 212 kişinin gözaltına alındığını bildirdi. 

1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı dolayısıyla DİSK, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve TMMOB Mimarlar Odası, Sivil Memurlar Sendikası (SİME-SEN), Nakliyat-İş, Hak ve Eğitim Sendikası (HAKSEN), Vatan Partisi, Türkiye Gençlik Birliği üyeleri 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla farklı saatlerde Kazancı Yokuşu'na karanfil, Taksim Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktılar.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Taksim Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktıktan sonra kısa bir konuşma yaptı. Çerkezoğlu, 1 Mayıs'ın 365 gün çalışan işçi sınıfı ve emekçilerin taleplerini ifade ettiği gün olduğunu belirtti. Bu yıl da 1 Mayıs'ın bir kez daha pandeminin ve salgının oluşturduğu koşullarda kutlandığını aktaran Çerkezoğlu, bütün işçi ve emekçilerin 1 Mayıs'ı başta Taksim Meydanı olmak üzere her yerde kutlamasının hak olduğunu söyledi. 

DİSK: “TAKSİM’DE BAYRAM HAKKIMIZDIR”

Çerkezoğlu, “Bütün işçilerin emekçilerin bu ülkenin tüm değerlerini ve güzelliklerini üretenlerin 1 Mayıs’ı başta Taksim Meydanı olmak üzere her yerde kutlaması haktır. Buna tahammülsüzlük kabul edilemez. Sabahtan bu yana 1 Mayıs’ı kutlamak isteyen onlarca arkadaşımızın gözaltına alınmasını kınıyoruz ve hepsinin derhal serbest bırakılmasını istiyoruz” dedi.

“BU BARİKATLAR ÇOK ŞEY ANLATIYOR”

DİSK Başkanı Çerkezoğlu, şunları söyledi:

“365 gün çalışan işçi sınıfının yılın bir günü kendi talepleri için alanlarda, meydanlarda taleplerini ifade etmek için buluşmasına tahammül edemeyenler, bugün Taksim 1 Mayıs Meydanı başta olmak üzere barikatlarla çevirdiler. Bu barikatlar, ücretsiz izin dayatmasıyla 3 milyona yakın işçinin ve ailesinin günde 50 TL ile yaşamaya mahkum edilmesini anlatıyor. Bu barikatlar, bu pandemi sürecinde bile hepimizin çalışarak ürettiği milli gelirin sadece yüzde 1'inin yurttaşlara pandemi desteği olarak ayrılmasını anlatıyor. Bu barikatlar, yüzde 50'lere varan kadın işsizliğini, yüzde 40'ları aşan genç işsizliğini anlatıyor. Bu barikatlar, daha hayatının başında, 20'li yaşlarında yaşamını kurmak isteyen gençlerimizin iş bulma ümidini bile kaybetmesini anlatıyor. Bu barikatlar, bu pandemide bir yandan ev içindeki iş yükü artarken, kadına yönelik şiddet artarken, istihdamdan çekilmek, evde kapanmak zorunda bırakılan kadınları anlatıyor.”

İSTANBUL VALİLİĞİ: 212 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTIR

Öte yandan, İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Kaymakamlıklarımızca 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu uyarınca alınan kararlara aykırı olarak toplantı ve gösteri yapmak amacıyla toplanan, güvenlik güçlerimizce yapılan tüm uyarılara rağmen dağılmayan ve mukavemetle karşılık veren toplam 212 şahıs gözaltına alınmış ve haklarında adli işlem başlatılmıştır" denildi.

AN-KA

 

Anahtar Kelimeler:
Disk1 MayısTaksimEMEKÇİ
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.