DEVA Partisi binasına molotoflu saldırı

DEVA Partisi Lice ilçe binasına saldırı düzenlendi. Molotoflu saldırıda binanın camları kırıldı.

DEVA (Demokrasi ve Atılım) Partisi Diyarbakır Lice İlçe binasına dün gece kimliği belirsiz kişi veya kişilerce molotoflu bir saldırı yapıldı. Saldırıcı sonucunda ilçe binasının camları kırıldı. İlçe binasının yanında bulunan kıraathanedeki vatandaşların müdahalesi ile yangın büyümeden söndürüldü.

DEVA Partisi İl Başkanı Cihan Ülsen tarafından yapılan açıklamada, “İlçe binamıza yapılan bu saldırıyı, demokrasiye yapılmış bir saldırı olarak görüyor ve şiddetle kınıyoruz. Güvenlik güçlerinden partimize ve demokrasiye yapılan bu saldırının faillerinin bir an önce ortaya çıkartılması ve adalete teslim edilmesini bekliyoruz” denildi.

Ülsen, şunları söyledi: “Türkiye’nin herhangi bir yerindeki DEVA Partili bir teşkilat mensubunu böyle bir saldırıyla korkutacaklarını, yıldıracaklarını zannedenlerin bunun hiçbir anlamının olmadığını bilmeleri gerekir. Bu, tam aksine DEVA Partisi kadrolarının sorumluluğunu, heyecanını ve cesaretini artırmıştır. Bu saldırı bize; benzeri olayların sadece Lice’de değil, Türkiye'nin hiçbir yerinde tekrarlanmaması için bir an önce demokratik, çoğulcu, katılımcı, özgürlükçü bir Türkiye için daha fazla çalışmamız gerektiğini hatırlatmıştır. Yapılan saldırının fail veya failleri bulunan kadar takipçisi olacağız.”

BABACAN: SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUM

DEVA Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Lice ilçe binasına yönelik saldırıya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösterdi. Saldırının tüm yönleriyle aydınlatılması çağrısı yapan Babacan, “Diyarbakır Lice İlçe Başkanlığımıza yapılan molotoflu saldırıyı şiddetle kınıyorum. Diyarbakırlı gönüldaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Saldırının tüm yönleriyle aydınlatılması ve faillerin cezalandırılması için sürecin takipçisi olacağız” dedi.

DEVA: DEMOKRATİK SİYASETE DÖNÜK SALDIRILAR AMACINA ULAŞAMAYACAK

DEVA Partisi, Lice ilçe parti binasına yönelik saldırıya tepki göstererek yaptığı açıklamada, "Saldırı sonucunda parti binamızda yanıklar ve çatlaklar tespit edilmiştir" dedi. "Demokrasimizi hedefleyen bu saldırıyı en güçlü biçimde kınıyoruz" ifadelerini kaydeden DEVA’nın açıklaması şu şekilde sürdü:

"Partimizi hedef alan saldırı sıradan ve münferit bir hadise olarak geçiştirilemez. Seçim sürecine doğru ilerleyen günlerde hem can hem seçim güvenliğini tehlikeye düşürecek eylemlere göz yumulması asla kabul edilemez. Adil ve demokratik siyasi zemin, ülkemizin her köşesindeki her bir ferdin kendisini barış ve güven atmosferinde hissettiği ölçüde geçerlidir. Bu nedenle Lice’deki saldırı bir an önce aydınlatılmalıdır. Failler derhal tespit edilip yargı önüne çıkartılmalıdır. Soruşturma, saldırıyı tüm yönleriyle açıklığa kavuşturarak ilerletilmelidir. Saldırganlar bilsin ki DEVA Partisi’ne ve demokratik siyasete dönük saldırılar amacına ulaşamayacaktır."  

Kaynak: DuvaR

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.