Cumhurbaşkanının oğlunun ölümcül kaza yapmasının ardından Türkiye, Somali'den açıklama istiyor

Reuters'in haberine göre bir Türk yetkili, Somali Devlet Başkanı Hasan Şeyh Mahmud'un oğlunun İstanbul’da diplomatik bir araç kullanırken karıştığı ve bir kişinin ölümüne neden olduğu trafik kazasından hemen sonra ülkeyi terk etmesinin ardından Ankara'nın Somali'den bir açıklama talep ettiğini söyledi.

Türk medyası, Somali cumhurbaşkanının oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'un, 30 Kasım'da Somali konsolosluğuna ait bir aracı kullanırken İstanbul'un merkezinde motosiklet kullanan bir kuryeciye çarparak ağır yaralanmasına neden olduğunu bildirdi. Soruşturmanın devam etmesi nedeniyle isminin açıklanmaması kaydıyla Şarkul Avsat’a konuşan bir Türk yetkili, Muhammed'in kaza sırasında diplomatik plakalı bir araba kullandığını açıkladı. Yetkili, diplomatik dokunulmazlığın ve Somali cumhurbaşkanının oğlunun diplomatik plaka taşıyan bir araç kullanmasının meseleyi değiştirmeyeceğini belirterek Türkiye Adalet Bakanlığı'nın davayla ilgilendiğini sözlerine ekledi.

Somalili yetkililer Türkiye’nin açıklama talebine hemen yanıt vermedi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Cuma günü yaptığı açıklamada, Somali Cumhurbaşkanının oğlunun, motosiklet sürücüsü hastanedeyken hakkındaki polis soruşturmasının sona ermesinin ardından 2 Aralık'ta Türkiye'yi terk ettiğini söyledi.

Savcılık, motokuryenin 6 Aralık'ta hastanede hayatını kaybetmesinin ardından Somali Cumhurbaşkanının oğlu hakkında uluslararası tutuklama emri çıkarıldığını belirtti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Pazar günü sosyal medya platformu X’ üzerinden yaptığı açıklamada, olayla ilgili ilk kusur değerlendirmesi yapan polisler hakkında ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.