CHP’de listeler verildi tartışmalar bitmedi

Aday listeleri YSK'ya verildi ama tartışmalar bitmedi. Özellikle CHP'de aday başvurusuna geç kalanlar, belediye meclis üyelikleri üzerinden sert tartışmalar dikkat çekti. Hatta Antalya'da bir ilçe başkanı, listelere müdahale ettiği gerekçesiyle görevden alındı.

Son anda kabul edilmeyen başvurular, ilçe seçim kurulları önünde tartışan partililer.

“Bundan sonra hep birlikte çalışacağız.” CHP Genel Başkanı Özel bu çağrıyı yaptı ama aday listeleri sonrası tartışmalar bitmedi.

KAYNAK CNN TÜRK

31 Mart yerel seçimleri öncesi siyasi partiler aday listelerini en geç saat 17:00’ye kadar teslim etmesi gerekiyordu. Özgür Özel’in memleketi Manisa’nın Saruhanlı ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı ve adayı Zeki Bilgin’in adaylık başvurusu ve Meclis Üyeliği Listesi, 8 dakika gecikince İlçe Seçim Kurulu tarafından reddedildi. CHP, Saruhanlı'dan geçtiğimiz yerel seçimde en çok oyu alan partiydi. CHP bu gelişme üzerine Saadet Partisi ile görüşme yaptı. O görüşmenin ardından Saadet Partisi'nin Saruhanlı adayını çekerek, CHP'nin adayı Zeki Bilgin'i aday göstermesi kararlaştırıldı.

Aday listelerinin teslim edilmesine saatler kala Kocaeli İzmit'te ise kriz yaşandı. Mevcut İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ile CHP İzmit İlçe Örgütü arasında Meclis Üye Listesi üzerinden tartışma yaşandı. Hürriyet, İzmit İlçe Başkanlığı’na adaylıktan çekildiğine dair resmi evrak yolladı. Sonrasından sorunun çözülmesiyle birlikte Hürriyet'in kararından döndüğü belirtildi.

CHP’de listeler verildi tartışmalar bitmedi

Bu arada CHP, Gebze'de TİP Genel Başkanı Erkan Baş'ı destekleme kararı aldı. Bu ilçede aday çıkarmadı.

Artvin’in Hopa ilçesinde CHP Seçim Bürosu’nda İl Genel Meclisi adaylığı üzerinden yumruklaşmalara varan tartışmalar yaşandı.

Dikkat çeken bir gelişme de CHP Antalya Muratpaşa ilçesinde yaşandı. CHP'de Antalya'nın Muratpaşa ilçesinin Başkanı Hasan Şahin, listelere müdahale ettiği gerekçesiyle görevden alındı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.