CHP'de Genel Başkanlık Adaylığı konusunda cesur bir ses daha çıktı: "SUAY KARAMAN.."

C.H.P.’ de bir cesur ses daha çıktı;

Yazar, ADD Eski Genel Sekreteri, Öğretim Görevlisi ve TÜMOD Genel Sekreteri SUAY KARAMAN, CHP’de son günlerde sergilenen “Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısında adaylık” konusunda daha fazla sabredemedi.

Sosyal medya hesabından bir açıklama paylaşan KARAMAN, Kemal Kılıçdaroğlu’nun son "Partinin ilkelerine bağlı, geçmişi temiz biri çıksa hemen bırakırım" açıklamasına yanıt olarakPartinin ilkelerine bağlı ve temiz olan ben ve benim gibi birçok CHP üyesi vardır. Genel Başkanlık koltuğunu bırakmaya hazır mısınız? Koltuğu almaya geliyoruz..” dedi.

Gerek sosyal medya söyleşilerinde, gerekse gazete köşe yazılarında sürekli olarak “CHP’nin, kuruluş ilkesi olan Atatürkçü görüşten ve 6 ok felsefesinden ayrıldığını, mutlaka fabrika ayarlarına dönmesi gerektiğini, bugün partinin bir proje gereği kuşatıldığını” yineleyen Suay Karaman, “doğduğundan beri CHP’nin içinde yetişmiş bir Atatürkçü olarak bu sergilenen son sahnelere dayanamadığını” ve devamla, “artık sabretmenin de bir anlamı bulunmadığını, partide demokrasinin tecellisi anlamında cesur olmak gerektiğini” belirterek, ayağa kalktı ve CHP Genel Başkanlığı’na adayım..” dedi.

KARAMAN’ın paylaşımı şöyle;

Toplumda Atatürkçülük adına ilkeli çıkışlarıyla, CHP’nin yanlış ellerde yönetildiğini savunan Suay Karaman, demokrasi tarihinde örnek bir atak yaptı. 

Karaman, “İlgili yasalara göre 27 Temmuz 2023 tarihinde Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu genel başkanlığı sona erdi. Bizler, CHP’yi Altı Ok çizgisinde yönetmek için göreve talibiz...” şeklinde açıklamada bulundu.

Aynı zamanda “AZİM VE KARAR” ile “BURSA ARENA” köşe yazarlarından olan değerli düşünce insanı Sayın SUAY KARAMAN’ı; bu cesur çıkışı nedeniyle tebrik ediyor, başarılar diliyoruz..

Bursaarena.com.tr

........................

SUAY KARAMAN KİMDİR?

13 Temmuz 1959 tarihinde İstanbul’da doğdu.

İlk, orta ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. Jeoloji Mühendisliği Bölümü (1983) ve İşletme Bölümü (1998) mezunu. Lisans üstü çalışmalarını Trafik Planlaması ve Uygulaması anabilim dalında (2002) ve Hayvancılık İşletme Ekonomisi anabilim dalında (2003) tamamladı.

1983-1985 yıllarında ODTÜ Mimarlık Fakültesi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak çalıştı. 1986-1987 yılları arasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda yedek subay olarak askerlik görevini tamamladı. 1988-2006 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi olarak çalıştı. 2006-2018 yılları arasında Gazi Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi olarak çalıştı. Gazi Üniversitesi’nin bölünmesiyle 2018 tarihinden beri Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

1993 yılında “Bilgisayara Giriş ve Basic” ile “Fotogrametri” kitaplarını yayınladı.

Mart 2019 tarihinde “İnadına Cumhuriyet” adlı kitabını yayınladı.

Kasım 2021 tarihinde “Türkiye Uçuyor” adlı kitabını yayınladı.

Bir süre Cumhuriyet ve Ulus Gazeteleri ile Türkiye Sorunları Dergisi’nde yazı yazmıştır.

Kasım 2005-Haziran 2020 tarihleri arasında İlk Kurşun Gazetesi’nde her hafta yazıları yayınlanmıştır.

Halen "Azim ve Karar" ile "Bursa Arena" gazetelerinde görüş ve düşüncelerini yayınlamaktadır.  

“Parçalanma Dil İle Başlar” makalesiyle, Dil Derneği tarafından 26 Eylül 2016 tarihinde "84. Dil Bayramı Onur Ödülü" ne layık görülmüştür.

Atatürkçü Düşünce Derneği’nin eski Genel Sekreteri’dir.

1961 Anayasası ve Çağdaş Demokrasi Vakfı’nın Başkanı’dır.

Halen Tüm Öğretim Elemanları Derneği’nin (TÜMÖD) Genel Sekreteri’dir.

Karaman, evli ve iki çocuk babasıdır.

Kaynak: bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Boray GÖKTAŞ ( CHP üyesi) 10 ay önce

Tebrikler sy Suay Karaman ..

Avatar
Ahmet Şahin 10 ay önce

Hocama başarılar dilerim.

Avatar
Refik 10 ay önce

Hayırlı olsun. Atatürkçüler gelsinler.