Boğaziçi Üniversitesi’ndeki sergi davasında reddi hakim talebi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki sergide 'Kabe fotoğrafının' yere serildiği iddiasıyla yargılanan 7 öğrencinin avukatları reddi hakim talebinde bulundu. Talep, üst mahkemeye gönderildi.

Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Melih Bulu’yu protesto eden öğrencilerin düzenlediği sanat sergisinde, Kabe fotoğrafının bulunduğu resmi yere serdikleri iddiasıyla haklarında ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçundan 3’er yıla kadar hapis istemiyle dava açılan 7 Boğaziçili öğrencinin yargılandığı davaya devam edildi. Öğrencilerin avukatları, hakimin, tanığı yönlendirdiği gerekçesiyle reddi hakim talebinde bulundu.

İstanbul 21. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya 6 tutuksuz sanık ve avukatları ile tanıklar katıldı. Duruşmada üniversitenin özel güvenlik amiri Alparslan Çepni ve özel güvenlik görevlisi tanık Faruk Kardoğan tanık olarak dinlendi.

REDDİ HAKİM TALEBİ ÜST MAHKEMEYE GÖNDERİLDİ   

Tanık dinlenmesine devam edilirken, öğrencilerin avukatı Levent Pişkin mahkeme başkanının adil yargılama yapmadığını söyleyerek reddi hakim talebinde bulundu. Hakim, talebi reddetti. Reddi hakim talebinin değerlendirilmesi ve bu hususta karar verilmesi için bir üst mahkeme olan İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderen mahkeme duruşmayı erteledi. (duvaR.)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.