Bin 260 Polis Merkezi Amirine "Polis Merkez Amirleri Eğitici Yetiştirme Kursu" başlatıldı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığınca 81 İl Emniyet Müdürlüğünde görevli tüm Polis Merkezi Amirlerine yönelik olarak düzenlenen, "Polis Merkez Amirleri Eğitici Yetiştirme Kursu" törenle başlatıldı.  

Açılış programına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Erhan Gülveren, Teftiş Kurulu Başkanı Fenni Gürsel ve diğer daire başkanları katıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açılış töreninde yaptığı konuşmasında; Polis merkezi amirlerinin doğrudan vatandaşla temas ettiğini söyleyerek “Hem vatandaşla ilgilenme açısından hem de hukuk bilgisi açısından kendimizi sürekli yenilememiz lazımdır. İnsana saygı, bizim kültürümüzün temellerinden biridir. Dolayısıyla merkez amirliklerindeki tavır ve davranışlarınız, hukukun ve mesleğin icaplarıyla beraber insana saygı çerçevesinde yürümelidir.” değerlendirmesini yaptı.

Karakol amirlerine de seslenen Soylu, “Sizlerden beklentimiz, mesleğinizi yeniden öğrenmeniz değildir. İsteğimiz arzumuz, günceli takip etmeniz, yeni gelişmelerden ve meslekteki yeni yaklaşımlardan haberdar olmanız, mesleki farkındalığınızı her zaman üst seviyede tutmanızdır. Belki de en önemlisi, her ne yapıyorsanız hukukun içinde kalmanızdır. Hem yapılan iş ve işlemlerde hem de insanlarla diyaloglarımızda hukuku, insan haklarını, insana saygıyı öne almamız lazım. Bu hem mesleki açıdan sizleri korur hem de vatandaşımızın memnuniyetini, size olan güvenini en üst seviyeye çıkarır. Mesleğinizin belki de en önemli rehberlerinden biri, empati alışkanlığını geliştirmektir. Sizler hakim veya savcı değilsiniz. Sizler, adaletin sağlıklı şekilde tecelli etmesi için gerekli ortamı hazırlayan, suçluyu yakalayıp, adalete teslim eden, mazlumu korumakla, mazlumun şikayetini sağlıklı şekilde yapabilmesini sağlamakla yükümlü insanlarsınız. Bu teşkilat, bu sorumluluğu 173 yıldır hakkıyla taşımıştır, bundan sonra da inanıyorum ki yüzyıllar boyunca hakkıyla taşıyacaktır.” dedi.

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya da yaptığı konuşmada, Polis Merkezi Amirliklerinin yeniden yapılandırılarak görevlerinin daha etkin yürütülmesi, sorumluluk alanlarındaki hakimiyetinin artırılması, vatandaşlarımızın güvenlik ihtiyaçlarının kolay, hızlı ve etkin bir şekilde sağlanması amacıyla Polis Merkezi Amirlerine 3 dönem halinde sürdürülecek olan eğitim programını hazırladıklarını belirtti.

Polis Merkezi Amirlerine Yönelik Polis Merkezleri Eğitici Yetiştirme Kursu’nda verilen eğitimlerle polis-halk ilişkilerini esas alan birçok konuda daha yüksek başarılara ulaşılacağına ve bu eğitimlerin suçun önlenmesinde polisin soruşturma kapasitesinin artırılmasına, olayların aydınlatılarak faillerin yakalanmasına çok önemli katkılar sağlayacağına inandığını dile getiren Uzunkaya bu konuşmasını: “Pek çok kez yazılı talimatlarımızla da belirtildiği gibi Polis Merkez Amirliklerine müşteki, mağdur ve tanık konumunda veya bir bilgi almak, ihbarda ya da şikayette bulunmak için gelen insanlara her zaman ve her şartta öncelik sağlanacak, ifa edilmekte olan ve aciliyeti olmayan tüm işlemler durdurularak bu insanların işlemleri en geç bir saat içinde tamamlanmış olacaktır. Yine müteaddit yazılı emir ve genelgelerle duyurulduğu üzere, yaşlı kadın erkek tüm müşteki, mağdur ve tanık ifadelerinin bulundukları adreslere gidilerek bizzat mahallerinde alınması uygulamasına da aynı hassasiyet gösterilecektir.” şeklinde sürdürdü.

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya'nın, 17 Eylül – 5 Ekim tarihleri arasında (3) dönem halinde gerçekleştirilecek eğitim programlarına katılarak vatandaşların güvenlik ihtiyaçlarının kolay, hızlı ve etkin bir şekilde sağlanması amacıyla kursiyerlerin kendilerini geliştirmeleri noktasında insan haklarından iletişim ve beden diline, narkotik suçlarla mücadeleden terörle mücadeleye, kaçakçılıktan adli olaylara müdahale etme yöntemlerine kadar birçok konuda mesleki tecrübelerini aktaracağı öğrenildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Polis Merkezi Amirlerine Yönelik Polis Merkezi Amirleri Eğitici Yetiştirme Kursu sonucunda ülke genelindeki toplam (1.260) Polis Merkezi Amiri eğitimlerini tamamlayarak sahadaki görevlerine geri dönecekleri de belirtildi.

Celal Uzunkaya'nın Genel Müdür olmasından itibaren, emniyet personelinin üst yöneticilerine daha güvenle baktıkları ve huzurla çalıştıkları; keza vatandaşta da emniyet mensuplarına karşı sevgi, saygı ve güven duygusunun yükseldiği izlenmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Atalay K. 6 yıl önce

Allah Türk Polisini korusun. Dualarımız asker ve polisimiz içindir.