29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99’uncu yıldönümü tüm Türkiye’de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Ankaralılar Cumhuriyet Bayramı’nı meşaleli yürüyüşle kutladı. Çankaya Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Kızılay’dan Anıtkabir’e “İlelebet Cumhuriyet” yürüyüşü düzenledi.

Başkentte 'İlelebet Cumhuriyet' Yürüyüşü

Yürüyüşe, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ile birlikte Ankaralılar katıldı.

Meşaleli yürüyüş, Kızılay’dan Anıtkabir’e kadar marşlar ve sloganlar eşliğinde devam etti.

Anıtkabir’e yürüyüşün ardından etkinlik Anıtpark’ta verilen konserle sonlandı.

İzmir’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99’uncu yıl dönümü kutlamaları bir gün öncesinde başladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Bayramı’nın arifesinde Bergama'nın Zeytindağ köyünde bir kutlama töreni düzenledi.

İzmir'de Ay Işığı Altında Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Törendekilere hitap eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Biz, 99 yıldır bu güneşin etrafında pervaneyiz. Şimdi barışın tatlı güneşi Cumhuriyeti, demokrasinin tatlı güneşiyle aydınlatma sırası bizde. Çünkü İzmir, özgürlüğüne düşkündür. İzmir, zafer ve barıştır. İzmir, hoşgörüdür. İzmir, demokrasinin ve cumhuriyetin şehridir. İzmir’in kurtuluşunun yüzüncü yılında, 9 Eylül’de, milyonların yek yürek olduğu o çokluk içindeki birlik meydanı bunun en büyük ispatıdır. Gündoğdu, demokrasinin tatlı güneşinin ufuktan sökün ettiği yerdir” dedi.

Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Kutlamaların İstanbul’daki başlıca adresi Vatan Caddesi’ydi. Dev Türk bayraklarıyla gerçekleşen resmi geçit töreni, halk dansları ekiplerinin gösterisiyle devam etti.

Cumhuriyetin 99'uncu yılına özel, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 99 öğrenciden oluşan halk oyunları gösterisi büyük ilgi gördü.

Törene gelen çok sayıda vatandaş söylenen şarkı ve türkülere ellerindeki Türk bayraklarıyla eşlik etti. Program, Türk Yıldızları'nın gösterileriyle tamamlandı. (VOA Türkçe)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.