Türkiye Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası'nda birinci oldu!

Türkiye Arnavutluk'ta düzenlenen 7-17 yaş arası Avrupa Okullar Satranç Şampiyonasından birincilikle ayrıldı. Şampiyonada birinci olan Türkiye, Dıraç kentinde İstiklal Marşı'nı söylettirdi.

Türkiye satranç milli takımı, Arnavutluk'un Dıraç kentinde 12-22 Mayıs 2023 tarihlerinde düzenlenen Avrupa Okullar Satranç Şampiyonasını birincilikle tamamladı. Satranç Federasyonundan bugün yapılan açıklamaya göre 25 ülkeden 7-17 yaş arası 212 sporcunun katılımıyla düzenlenen şampiyonada, Türkiye'yi 26 sporcu temsil etti. 

TÜRK MİLLİ SPORCULAR 6 ALTIN, 4 GÜMÜŞ, 5 BRONZ MADALYA KAZANDI

Başarı merdivenlerini basamak basamak çıkan Türk sporcular 6 altın, 4 gümüş, 5 bronz madalyanın sahibi oldu. Şampiyonada, Gürcistan 8 madalya ile ikinci sırada yer alırken Azerbaycan ise 5 madalya ile üçüncü oldu.

Türkiye'yi temsil eden sporculardan; Bora Şahin, Masal Budumlu, Görkem Ünsal, Hayri Beyhun Şenel, Hasan Hüseyin Çelik ve Zeynep Çiftçi altın, Bora Savran, Selin Torun, Miraç Melih Topuz, Metehan Özen gümüş, Ali Poyraz Uzdemir, Ali Varyemez, Mert Can Seviğ, Zeynep Acar ve Elifnaz Akat bronz madalya kazandı.

"CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA BAŞARIYA İMZA ATTIK"

Satranç Federasyonu Gülkız Tulay milli sporcuların başarıya imza attıklarını ve kendilerini gururlandırdıklarını ifade etti. Tulay, "Avrupa’da, dünyada ve olimpiyatlarda biz varız, Türk satrancı var. Cumhuriyetimizin 100. yılında, yeni bir yüzyıla girerken, umutlarımız ve heyecanımız çok yüksek. Yeni başarılar bizi bekliyor. Geçtiğimiz yüzyılda büyük başarılara imza attık. Şimdi yeni yüzyıla hazırız" dedi.

Image

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.