Türk Güreşçi Muhammed Hamza Bakır, Rusya'daki Dünya Gençler Güreş Şampiyonası'nda Altın Madalya Kazandı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Türk güreşçi Muhammed Hamza Bakır, Rusya’daki Dünya Gençler Güreş Şampiyonası’nda altın madalya kazandı. Grekoromen stilde ağır sıklette Muhammed Hamza Bakır finalde Azerbaycanlı Sarkhan Mammadov’u yenerek dünya şampiyonu oldu.

Rusya’da düzenlenen 2021 Dünya Gençler Güreş Şampiyonası’nda grekoromen stil 130 kiloda yarışan İstanbul BBSK (İBB Spor) güreşçisi Muhammed Hamza Bakır, altın madalya kazandı. Türkiye Güreş Federasyonundan dün yapılan açıklamaya göre, Ufa kentinde düzenlenen organizasyonda finalde Azerbaycanlı Sarkhan Mammadov’u 3-1 yenen Muhammed Hamza Bakır, dünya şampiyonu oldu. Şampiyonada grekoromen stil 87 kiloda mücadele eden Tansel Can Örtücü ise Özbek rakibi Shakhryar Juraboev’i 5-3 yenerek bronz madalyanın sahibi oldu.

MUHAMMED HAMZA BAKIR DÜNYA ŞAMPİYONU

130 Kg Muhammed Hamza Bakır Kırgız Erlan Manatbekov’u ve Ermeni rakibi Razmik Kurdyan’ı (8-0) sayı tuşuyla Rus rakibi Armen Chokoliyan’ı da (4-0) yenerek geldiği finalde altın madalya için dünya ikincisi Sarkhan Mammadov ile karşılaştı. Rakibini daha önce Yıldızlar Dünya Şampiyonasında yine finalde yenen Türk güreşçi, minderden 3-1 galip ayrılarak dünya şampiyonu oldu.
Böylece Muhammed Hamza Bakır Yıldızlar Avrupa ve Dünya Şampiyonluğundan sonra Gençlerde de dünya şampiyonu oldu. Türk güreşçi, bu yıl Dortmund’da da Avrupa Şampiyonu olmuştu.

TANSEL CAN ÖRTÜCÜ BRONZ MADALYA KAZANDI

Çorum Belediyesi Spor Kulübü Güreşçisi 87 kg Tansel Can Örtücü Macar Patrik Mezeı’yi (4-1) ve Kırgız Abdurrahmanov’u (9-0) yendi. Repesajdan gelen Özbek rakibi Shakhryar Juraboev ile Bronz Madalya için karşılaştı. Rakibini (5-3) yenerek Bronz madalya kazandı.
63 kg İsmail Oruçoğlu, repesajda Fransız rakibi Yannis Nifri ‘yi (4-4)’den yendi. Bronz madalya için karşılaştığı İsveçli Niklas Oehlen’e yenildi dünya beşincisi oldu.
Repesaj müsabakalarında 55 kg Adem Burak Uzun, Azerbaycanlı rakibi Elmir Aliyev’e 4-1 öndeyken son dakikada aldığı ihtar ile verdiği puanlarla maçı (6-4) kaybetti.

77 kg Yüksel Sarıçiçek de repesajda Gürcü rakibi Giorgi Shpetisvili’ye yenildi.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.