Busenaz Sürmeneli tarih yazdı! Türkiye'ye ilk olimpiyat altın madalyasını getirdi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Boksta, kadınlar 69 kiloda Busenaz Sürmeneli, 2020 Tokyo Olimpiyat şampiyonu oldu. Finalde Çinli rakibi Hong Gu’yu mağlup eden Türk boksör Busenaz Sürmeneli, Türkiye’ye kadınlar boks tarihinde ilk olimpiyat altın madalyasını kazandırdı ve tarihi bir başarıya imza attı.

Türkiye’yi temsil eden kadınlar boks 69 kiloda milli boksör Busenaz Sürmeneli, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda bugün altın madalya için ringe çıktı. Final maçında Çinli rakibi Hong Gu ile mücadele eden Busenaz Sürmeneli, karşılaşmadan galip ayrılarak altın madalyanın sahibi oldu. Busenaz Sürmeneli, müsabaanın son rauntunda üstün olarak maçı kazandı. Böylece altın madalya kazanan Sürmeneli tarihi bir başarıya da imza attı ve Türkiye’nin kadınlar boks tarihindeki olimpiyatlarda ilk altın madalyasını kazandı. Busenaz şampiyonluğunu ilan ettikten sonra kameralara “Dede sana söz vermiştim. Sözümü tuttum.” dedi.

BAKAN KASAPOĞLU: TARİH DE BUGÜNÜ YAZACAK

Busenaz Sürmeneli’nin mücadelesini yerinde takip eden Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, altın madalyanın ardından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

“Biz tarih yazıyoruz, tarih de bugünü yazacak! Busenaz Sürmeneli olimpiyat şampiyonu!”

QHA / Ayyıldız Huri Kaptan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.