Hepimizin ulaşmak istediği en tepe, yani insanlığın zirve noktası; ERDEM..

Paylaşım, doğruluk, yardımseverlik, tevazu, güzel yüreklilik ve saymakla bitmeyen yüce ahlaki değerlerin tümüdür.. Yüzünden hiç gülümsemenin eksik olmadığı, içi ve dışı gün ışığı aydınlığındaki insandır, Erdemli İnsan da.. Sokakta gördüğümüz en sadesinden, en üst makamdakine kadar olmamız, ulaşmamız gereken yücelik. Ne sadesinde aşağılık kompleksi, ne de zirvedekilerde üstünlük hastalığı bulunmayan damıtık insan..

"Erdemli Yurtseverlik" de kolay söylenen bir sözcüktür ancak eyleme dönüştürülmesi her bireye nasip olmayan, taşınması güç bir hazinedir..

ERDEMLİLİK beyinden önce, güzel yürek ister, hoşgörü ve paylaşım ister. Merdiven altı, bulanık ve kirli yüreklilerin işi bulunmaz bu çizgide.. Ülkemizin siyasetçisinden, emeklisinden, her çalışanına kadar ERDEMLİLİK işlemelidir kanlarına.. Her farklı ırktan, değişik kültür ve gelenekten olmamıza rağmen bu kanı taşıyan bireylerden oluşan bir toplum seviyesine ulaşmamız gerekir.. Farklı dillerin, değişik tenlerin, yedi ve sayısız tondaki renklerin oluşturduğu zenginlikte bir toplum olmamıza rağmen.. Bu kadar farklılıkta olsak da; bu coğrafyanın tarihini, geçmişini birlikte yaşama duygusallığını kavramış ve paylaşmış bir ülke ve erdemli toplum toplum olmak..

Küresel güçlerin ayrıştıramayacağı, bırakın beyin ve yüreklerimizi, bir çakıl taşının dahi koparılıp satın alınamayacağı bir ülke olmalıyız. Aynı toprakta yaşayanların beklentilerinin çılgınlık düzeyinde olamayacağı, yaygınlaştırılmış paylaşmanın, birlikte üretimin üst seviyelere çıkarıldığı bir topluma ulaşmak, hepimizin hedefinde yer almalıdır.

Siyaset arenasının alevlenip tutuştuğu günlerdeyiz.. Giderek artış gösteren sertlikteki söz ve eylemler "Ortak Ulus" beklentilerimizi hiçbir şekilde etkilememeli.. Fikirlerimiz ve görüşlerimizdeki farklılıklar, geçmişte paylaştığımız ve gelecekte yaşayacağımız ortak değer ve duygularımıza zarar vermemelidir..

Bu ülkenin yüzyıllara uzanacak kaderi, önce akıllı ve ERDEMLİ Yurttaşların seçecekleri YÖNETİMlere bağlıdır..

Her siyasi görüşü temsil eden partilerin üyeleri Yönetimi üstlendiklerinde, dil, ırk ve kültür farklılıklarına rağmen tüm ülke seçmenlerinin "Ortak Duygu" ve "Birlikte Yaşam" durumlarını yüceltecek politikalar izlemelidirler.. Yediden yetmişe, her yurtseverin beklentisi budur..

Küresel trollerin hiçbir oyununa düşmeden, partiler ve seçmenleri arasında her türlü ölçüsüz eylem ve bağnazlıklara geçit vermeden, kardeşçe duygularla ve ERDEMLİ davranışlarla yaşayacağımız dürüst bir SEÇİM diliyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.