Yerine kimseleri koyamadığım zamanlarında kırlangıç çığlıkları birikti içimde; Aynalı başlık takmış al yeşil gelinlik kuşanmış, elleri ayaklar kınalı gelin oluyorum hayallerimde; kara saçlarımda tel kırmaların pırıltısı, leylak kokularının tütsüsü, bir şaman ayininin ağıtlarıyla doru atın sırtında kanatlanıp ona varıyorum, ritim tutan tefler eşliğinde.

Ellerim ıslak, ellerim titrek, heyecandan kuş kalbi gibi; ellerine dokunsa alev alacak bu beden, bülbülün feryadı her bahar gelişinde gündüzünün gecesine karıştığı sufi neyleri ile yarışırcasına acıklı ve büyüleyici; bülbülün cehennemine mi, sufinin cennetine mi kulak verip koşarsın, bilemiyor insan.

Beni bir daha doğur anne çığlık çığlığa doğur. Utanmadan bağır anne acın sütüne geçip kursağıma akmasın; dilinden dökülsün, göğe yükselsin, suya karışsın, toprağa karışsı.. Sütün ilk ağızını vermeden önce aşkın zehrinden ver ki kursağıma panzehir olsun, kızın ömür boyu dayansın bu ateşe.

Adımı koymayın anne, beni en çok sevip öldüren koysun. Belki umut dolu bir şiirin mahlalarında yaşar, hem bedende kırk elli yıl taşınsa neye yarar. Yarin dilinde can, canan belki de har.. Binbir çiçek adı, dört mevsim, ön iki ay, hangisini severse o kalsın. Benden çok varsın onun diline yaraşsın. Feleğin çemberinden değil, süzgecinden geçsin bu beden, ruhum arınsın, arınsın ki can havliyle tırnaklarım çıkıp sevdiklerimi kanatmasın.

Ben böyle değildim, gündüz insan sandıklarımın, gece karabasanların savaş alanlarında bilendi Zülfikar misali kılıcım. Ay ışığında yol göstersin Rahman, karanlıklardan korkmam o zaman. Dost kim düşman kim? Haklı olmak bir şey ifade etmiyor, güçlü olmak gerekiyor anladım. Nefret ile sevgi aynı yere atılmış tohum gibiymiş. Hangisini sularsan o büyüyüp filizleniyor, diğeri can çekişip ölüyormuş. İkinci el sevdalar, ikinci baharlar istemiyorum artık anne! Barut izi, kokusu sinmiş cinayet silahı gibi elimde kalan; herkes katili ben zannediyor. Oysa maktül ben, faili meçhul de değilim, öldüren belli, kaçan belli.. Kimse öldüğümü de bilmiyor, adım belli namım belli aşkım belli , yarı açık kaldı kahverengi yıldızı sönen gözlerim, serçe parmağında kaldı öpüşlerim. Cinayet mahalli belli..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.