31 Mart seçimlerinde 22 senedir ürettiği siyasetle değil, dünyada yaşanan siyasi ve ekonomik konjonktüre bağlı olarak iktidarda kalan partiye iyi bir ders verildi.

Ders verecek kesimler, sosyal medya başta olmak üzere her ortamda ders vereceklerini yüksek sesle söylediler.

Ders veren kesimler fay hattı gibi oldular ve 31 Mart’ta fay hattı çok fena kırılarak iktidar üzerinde deprem etkisi yarattı. Sokaktaki vatandaş gelecekten yeniden umutlandı. 

Deprem etkisi yaratan tepkilerini sandığa yansıtan kesimler;

•Açlık ve sefalete mahkûm edilen emekliler,

•Üniversite mezunu olduğu halde iş bulamayan, mezuniyet bölümüyle hiç ilgisisiz işlerde çalışmak zorunda olan gençler,

•Gelecekleri için kaygı duyan üniversite öğrencileri,

•Ürettiğinin hakkını alamayan çiftçiler,

•Atanamayan öğretmenler, 

•Sandığa girmeye değmez diyen % 22 oranındaki kesim.

Bu kitleleri kaybeden kim olursa olsun, iktidarını kaybettiği gibi siyaset sahnesinden de yok olmaya mahkûmdur.

Seçimlerde çok sayıda Belediye Başkanlığını alan CHP,  3,5 sene sonra gidilecek genel seçimlere kadar gerçek anlamdaki 6 Ok ilkeleri ile yönetilmesi halinde başarılı olabilecektir.

CHP, seçimlere giderken “Kent Uzlaşısı” söylemlerinin başarı sağladığına inanıyorsa yanılıyor. Bu seçimde kazandıran kesimleri yukarıda yazdım. DEM partisine taviz vererek değil, aksine ilkelere bağlı olarak devam ederse DEM partisi denilen parti de siyaset sahnesinden tamamen silinecektir.

DEM partisine oy veren insanlar ile partinin bölünmeye hizmet eden yönetim kadrosunu birbirinden ayrınız.  Onlara oy veren vatandaşlar da bizim vatandaşımız ve onları bu ülkenin birliği için kazanmaya yönelik siyasetler üretmeli CHP.

Aksi halde 2017 genel seçimlerinde kazandıkları tamamen elden gider. Genel seçim iktidar alma seçimi olacağına göre iç ve dışarıda nasıl bir siyaset izleyeceğiniz çok önemli olacaktır.

Başta ABD olmak üzere AB peşinden koşmaktan, sıkı NATO müttefiki olmaya devam eden siyasetlerden uzak durursanız ve sadece böyle siyaset yapanlarla birlik olursanız, tek başınıza çok yüksek oy oranı ile gelirsiniz.

CHP, özellikle dış siyasette ABD’nin istediği şu yanlışları yapmaya devam ederse kaybeder.

•"Rusya- Ukrayna Savaşında Ukrayna'dan yanayız" demişti KILIÇDAROĞLU. Dengelere dikkat etmez ve bu tek taraflılığa devam ederse kaybeder.

•Enerji ve petrol kaynakları güçlü ülkeler ile iş birliği ve dostluğu geliştirirse kazanır. ABD ve AB ne derse ona uymakla, ülke de kendisi de kaybeder. 

•Savunma konusunda bağımsız olmak için NATO’dan çıkmayı hedeflemezse, ABD ikinci İSRAİL devletini de ilan eder ve bu halde onlar da kaybeder. 

•Gerilim siyaseti yerine 6 oka bağlı siyaset izleyen partilerle ittifak yaparsa kazanır. 

•Bizim oylarımızla kazandınız diyen DEM SÖZCÜLERİNE hadlerini bildirecek cevap verilmeli bir an önce. Bunlarla mesafeye dikkat edilmezse kaybeder. 

•En önemlisi de şudur. “Uzun zamandır rotasından çıkılan kuruluş ayarlarımıza geriye dönüyoruz. Bundan böyle Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu 6 ilkesi olan CHP olacağız” duyurusu ve özellikle “halkın refahı için ekonomi de HALKÇI-DEVLETÇİ uygulamamamız egemen olacaktır” açıklaması yapmalıdır. Bu kuruluş amacı ve çizgisinden çıkmayı sürdürürse kaybeder. 

Bu saydıklarımı yapan bir CHP, tüm kesimlere güven verir. Din referanslı partilerden ve Fetö kripto yapılanmalarından, keza etnik siyaset yapan diğer bölücü partilerden bıktı bu millet..

CHP’nin kuruluş ayarları ülkenin kurtuluş ayarları ve geleceğinin aydınlık olmasını sağlayacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.