Özbekistan'da koronavirüse karşı bağışıklık kazandıran süt geliştirildi

Özbekistan'da koronavirüse karşı yeni bir yöntem geliştirildi. Geliştirilen yeni yöntem ile koronavirüse karşı bağışıklık kazandıran bir süt üretildi.

Özbekistan'da koronavirüse karşı yeni bir yöntem geliştirildi. Özbekistan'da koronavirüsün etkisini kaybetmesine neden olan ve insana bağışıklık kazandıran bir süt üretildi. Özbekistan Yüksek Öğrenim, Bilim ve Yenilikler Bakanlığı, koronavirüse yönelik geliştirilen sütün tanıtımını gerçekleştirdi. Ürünü piyasaya süren PanaevFarms şirketinin ana merkezinin Nukus şehrinde olduğu bildirildi.

KORONAVİRÜS'E KARŞI GELİŞTİRİLEN SÜTÜN ÇALIŞMALARI 2021'DE BAŞLADI

Özbekistan Yenilikçi Kalkınma Bakanlığı, Uluslararası Moleküler Alerji Merkezi ve Viyana Tıp Üniversitesi'nin, koronavirüse karşı bağışıklık kazandıran sütün AR-GE çalışmalarının 2021 yılında çalışmalara başladığını aktardı.

PanaevFarms, sütün geliştirilme sürecinde Avusturya ve Almanya'dan ithal edilen damızlık inekler ve Holstein ineklerinin kullanıldığını aktardı.

DENEYLER 2022'DE SONUÇ VERDİ

Özbekistan Yüksek Öğrenim, Bilim ve Yenilikler Bakanlığı, geliştirilen süte ilişkin, "2022 yılında bu ineklerin sütünden alınan analiz sonuçları, Korona Virüsünü nötralize edici antikorların geliştiğini

gösterdi. Ekim 2022'den bu yana, PanayevFarms firması Immune Milk markası altında küçük ölçekli pastörize süt üretimi için teknolojik hatların testine başlandı" ifadelerini kullandı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.