Orjinal Yoga Sistemi ile Gelen Sağlık

       BURSA ARENA / Funda Altınok


       Orjinal Yoga Sistemi Nedir?

     Orijinal Yoga Sistemi, bilinen en eski kişisel gelişim ve bütünsel sağlık sistemidir. Nefes teknikleri ile artan oksijen sayesinde tüm vücut canlanır, yenilenir. Duruş teknikleri ile omurga ve kaslar esner, güçlenir. Konsantrasyon, meditasyon ve gevşeme teknikleri ile zihin rahatlar, sinirsel gerginlik atılır. Düzenli uygulama ile tam bir fiziksel sağlık, sinirsel denge, zihinsel rahatlık, berrak ve uyanık bilinç kazanırsınız. Beden, zihin ve ruhun mükemmel uyumunu yakalarsınız.

Yoga bağışıklık sistemine çok faydalıdır. Yoga yapmak bedenin bağışıklık sistemini güçlendirir. Böylelikle nezle, grip ve diğer mikrobik hastalıklara ve bunların tetiklediği rahatsızlıklara karşı vücudun direncini artırır. Uzmanlara göre bunun nedeni, Yoga çalışmasının bedeni rahatlatmasıdır. Bu rahatlık sonucu, vücudun hastalıklara karşı direnci artar.

Yoga davranışlara da yansır. Düzenli Yoga uygulayan kişilerin yüzde yüzü depresyona girmiyor. Depresyon onların kapısını çalmıyor.
Ayrıca, Yoga duruşları forma girmek ve formda kalmak için etkili bir araçtır. Eklemler esneklik kazanmakta, uzun ve yağ içermeyen kaslar gelişmektedir. Kas gücü, esneklik, eklemlerin hareket alanı, dayanma yetisi ve dayanıklılık artmaktadır. Beden yeni hareket biçimleri öğrenmektedir.

Belirli Yoga duruşları erkeklerin prostat sorununun çözülmesine yardımcı olur. Prostat ve lenf bezleri sağlık kazanır, lenf sistemi gelişir, lenf sıvısının dolaşımı ve atık maddelerin dışarı atılması artar. Sert ve sıkışık kaslar gevşer, uzar ve esneklik kazanır.

Belirli duruşlar kadınlarda adet öncesi, menopoz öncesi ve menopoz dönemi belirtilerini ortadan kaldırmaktadır. Üreme organları sağlık kazanmakta ve rahatsızlıklar giderilmektedir. Karın bölgesindeki gerginlik ve şişkinlik, sırt ağrıları, yorgunluk, kramp ve aşırı kanama azalmaktadır. Menopoz öncesi ve menopoz dönemi yaşanan yorgunluk, uykusuzluk, değişken ruh hali, sıcak basması, beden yağlarının düzensiz dağılımı ve düzensiz adet görme azalmaktadır.
 
Yoga duruşları günlük yaşamdaki bedensel duruşu da düzeltmektedir. Birey vücut duruşunun daha fazla farkına varmakta ve günlük yaşamında duruşunu düzeltmektedir. Daha iyi bir fiziksel denge ve duruşa kavuşmaktadır. Doğru bedensel duruş birçok rahatsızlıkları gidermekte ve önlemektedir.

Yanlış duruş alışkanlığı boyun, baş ve omuz ağrılarına neden olmaktadır çünkü boynun doğal kavisi bozulmuştur. Yuvarlak omuzlar ve çökük göğüs kafesi akciğerlerin tam çalışmasını engellemektedir. Yetersiz solunum moral bozukluğuna, keyifsizliğe ve bıkkınlığa neden olmaktadır. Çökmüş bel, öne doğru yatan leğen kemiği ve sırtın alt kısmındaki kısalmış ve gergin kaslar sırt ağrılarına neden olmaktadır.  Yoga duruşları sayesinde kazanılan doğru bedensel duruş tüm bu rahatsızlıkları gidermektedir.

Bozuk bedensel duruş, kuyruksokumunun işlevsel bozukluğuna sebep olmakta ve kronik sırt ağrılarıyla sonuçlanmaktadır. Yoga duruşları sayesinde kuyruksokumu ve leğen omurgaya gerekli desteği sağlamakta, dengeli bir omurga oluşmakta, gövde gerekli desteğe sahip olmakta ve her yönde rahatlıkla eğilmektedir.

Yoga çalışmaları aracılığıyla gelişen doğru ve dengeli bir bedensel duruş fiziksel, zihinsel, duygusal ve ruhsal dengeyi de sağlamaktadır. Baş, boyun, sırt ve bel ağrıları ve bu yüzden meydana gelen konsantrasyon güçlüğü, sinirlilik, gerginlik ve öfke giderilmektedir.

Çeşitli bilimsel araştırmalara göre Yoga duruşlarının doğru ve düzenli uygulanması kemik yoğunluğunu korumakta ve artırmakta, osteoporozu ve kemiklerin kolayca kırılmasını engellemektedir.
 
Orijinal Yoga Sisteminde uygulanan Yoga teknikleri sayesinde astım, artrit, kalp rahatsızlığı, obezite, osteoporoz, madde bağımlılığı, depresyon, migren, sinüs sorunları gibi kronik rahatsızlıklar hafiflemekte ve zaman içinde giderilmektedir. Yoga kanser hastalığına çok iyi gelmektedir. Hastalığın yol açtığı stres ve uygulanan tıbbi tedavinin yan etkileriyle baş etmeye yardım etmektedir. Multipl skleroz hastalığının tedavisinde de son derece yararlı sonuçlar vermektedir.
 
     Orjinal Yoga Sistemi 0’dan 100’e Her Yaşa Hitap Ediyor!

     Orijinal Yoga Sistemini her yaştan kadın, erkek, çocuk herkes kolaylıkla uygulayabilir.
    Yoga duruşları başlangıçta yavaş yavaş, bedeni zorlamadan yapılmalıdır. Duruşlar bedeni zorlamadan yapılırsa, genellikle hiç de zor değildir, sade ve etkili, herkesin yapabileceği kolaylıktadır. Diğer sporların tam aksine, Orijinal Yoga sistemini uygulayan kişi çalışma bitiminde yorulmaz, enerjiyle dolar ve kendini canlı, dingin hisseder. 

Duruşlar sırasında iç organlara masaj etkisi yapılmakta, hormonal bezlerin çalışması dengeye gelmektedir. Bu çalışmalar aynı zamanda tüm sinir sistemini kuvvetlendiren ve dengeleyen, zihni uyumlu ve huzurlu hale getiren psikosomatik çalışmalardır. Hoşnutluk, zihinsel berraklık, gevşeklik, içsel özgürlük ve huzur hissi bu çalışmaların etkilerinden sadece birkaçıdır.
Bedendeki toksinlerin atılmasıyla organizma canlılığa kavuşmakta ve sinir sistemi gelişmektedir. Böylece, birey kendisini daha enerjik ve aynı zamanda rahatlamış hissetmekte, içsel gerginlikten kurtularak modern yaşamın artan dışsal gerginlikleriyle daha kolay başa çıkmaktadır.

     Spor Egzersizlerinin Aksine Yoga Yapabilmek İçin Pek Güçlü, Sağlam Ya da Esnek Vücutlu Olmak Gerekmiyor. Yoga Çalışmaları Sayesinde Vücut Kısa Sürede Güçlü, Sağlam Ve Esnek Hale Geliyor! 

   Günümüz kent insanı doğadan koptuğu, bedenini yeterince çalıştırmadığı ve düzensiz beslendiği için sağlığını her gün biraz daha kaybetmekte olduğundan çeşitli hastalıklara yenilmeye mahkûmdur. Az da olsa her gün yapılan sabit duruşlar, yavaş ve nefesle senkronize edilen hareketlere dayanarak hastalıkları uzak tutmaktadırlar.
 
Çalışmalar önce nefes teknikleri ile başlar. Nefes teknikleri, nefes alış verişlerini düzene sokar, solunum rahatsızlıklarını giderir ve zihnin kontrol edilmesini sağlar. Bu teknikler beden -zihin sistemini bir bütün olarak yeniler ve enerjik yapar.
Solunum sistemi canlanır ve güçlenir. Sinir sistemi sakinleşir ve yatışır. Kanda oksijen oranı artar ve dolaşım hızlanır. Daha sonra yoga duruşlarına geçilir.

Bir yoga duruşunun uygulanması 10 jimnastik egzersizinden daha etkileyicidir. “Asana” denilen duruşların jimnastik egzersizlerinden daha etkileyici olmasının sırrı hareketlerin yavaş ve bilinçli yapılması, nefesin hareketle senkronize edilmesi ve duruşta bir süre hareketsiz kalınmasıdır.

Yoga duruşları dakikada sadece 0.8 - 2.5 Kaloriyi gerektirirken jimnastik egzersizleri için gerekli kalori ihtiyacı dakikada 3 - 20 kaloriye kadar çıkmaktadır. Bundan da açıkça anlaşılabileceği üzere zayıf, halsiz, rahatsız ve yaşlı insanlar dahi duruşları başarıyla uygulayabilir. Diğer yandan, duruşlar yapılırken az kalori harcanmasına rağmen sinir sistemi düzene girmekte ve kilo-boy dengesi geliştirilmektedir. Asana’ların uygulanması birçok hastalıkları önlemekte ve tedavi etmektedir.

Yavaş, bilinçli hareket ve duruşta bir süre kalma sayesinde kaslar, kirişler ve bağlar uzamakta, güçlenmekte, sıkılaşmakta ve sağlam kılınmakta, eklemler esnetmekte, bedenin enerjisi dengelenmekte ve konsantrasyon artmaktadır.
 
Bunun dışında yavaş hareket ve duruşta kalma iç organları ve bezleri canlandırmakta ve onların fonksiyonlarını düzene sokmaktadır. Yoga çalışmaları bedende artı bir enerji üreterek denge sağlamakta, bu enerji ve dengeyi korumaktadır.
 
*Orijinal Yoga Sistemi" hakkında daha detaylı bilgi almak veya yakınınızdaki Yoga Akademi merkezleri için aşağıdaki telefondan Yoga Akademi’ye ulaşabilirsiniz.
 

Yoga Akademi/ İstanbul Merkez
Tel: 0212 2439642
www.yogaacademy.com.tr
 
 
 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.