Hastalık; fiziksel bir sorun mudur?

Zihinsel, fiziksel, duygusal enerjimizi uygun olarak harcamayı ayarlayamamız mıdır?

Ruhsal yeteneğimizin açığa çıkmaması nedeniyle mi oluşur?

İNSAN AKIŞKANDIR!

Çünkü; yüzde yetmişi sudur. Çünkü her şey gibi o da enerjidir.

Akışkanlık azaldıkça hastalıklar oluşur. Su akmadığı zaman bakterilerin çoğalması gibi. Yerinde saymak, yenilenmemek hastalık ortamı sağlar. Buna bir de kaygı ve korku eklendiğinde mikroplar için zengin bir sofra kurmuş oluruz.

Duygusal akışı sanatla, zihinsel akışı öğrenme ve dalınçla, fiziksel akışı da spor ve dans ile sağlarız. Bu akışları başardıkça evrenin dansına da uyum sağlayarak bütünsel bir akış yaşarız.

Ruh hastalığı olamaz, ruh hasta olmaz. O, kendi akışının bilincinde olan bir üst enerjimizdir. Var oluş nedeni can merkezli yatay akışta, bilinçli bir enerji harcaması sununda genişleme yapmasıdır. Kısaca 'nefis eğitimi' dediğimiz, ahlak, saygı, adalet gibi kavramlar da bilinçli ve her şeyin yararına davranarak bir enerji artırması sağlanır. Ruh bu artan enerji ile genişler. Yoksa kaygı, korku, yargı, öfke enerjimizin çoğunu alır. Bu durumda ruhun bizimle iletişimi zayıflar. Çünkü onun enerji seviyesinden epeyce aşağılara düşmüşüzdür. Duygusal bakış, bedenimizi düğüm düğüm yaptığı gibi olayın çözümüne de fayda sağlamaz Kendimizi sadece et ve kemik olarak algıladığımızda ise hastalık da bize çok normal görünür.

Bir de şöyle bir açıklama getirelim. Diyelim ki hasta olduk! O durumda hastalıkla kavga etmek, suçlu aramak da doğru değil. Olaya duygusal bakmayı bırakıp, bedenimizin neye ihtiyacı olduğunu fark etmemiz gerekir. Hatta bu uyarı için o bölgeye teşekkür bile edebiliriz.

Sağlıklı olmak için sanattın her dalından faydalanılır. Biz özellikle karalama, lekeleme, çizme gibi resim tekniklerini kullanıyoruz. Dalınç ile birleşen bu çalışmalar duygusal ve akıl düğümlerini çözmeye yardım ediyor.

Bir sonraki çalışmamızda resim yoluyla sağlıklı olmanın uygulamalarını paylaşacağız.

Yüzünüzde, içinizde gülümseme eksik olmasın!..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.