Dünyayı Yöneten Aileler yeni teknolojilerini 2000 yılından itibaren dünya piyasasına sunmaya başladılar. Bu süreç 2010 yılından sonra birdenbire artış gösterdi. You Tube, Twitter, Facebook ve Tik Tok gibi siteler birden bire insanların sosyal hayatını değiştirmeye başladı. Popüler siteler birdenbire patlama yaptı. Müzikten, arkadaş bulmaya kadar birçok iş internet üzerinden yapılmaya başlandı. Hatta evde oturup dışarı çıkmadan bugün her türlü alış verişinizi yapabilirsiniz.

Pandemi zamanında uydurulan birçok dijital olayların yalan olduğu da görüldü ama esas kavganın ABD’deki Silikon Vadisi Teknoloji Şirketleri arasında yaşandığını görüyoruz. Facebook gittikçe popüler olmaktan uzak kalmaya başladı. Yerini İnstagram aldı. Bu açığı kapatmak isteyen Mark Zeckeberg, Twitter benzeri bir uygulamayı devreye soktu. Birden birer dünya genelinde 100 Milyon kullanıcıya ulaşınca Twitter’ın sahibi Elon Musk bu işe çok kızdı.

ABD’li sosyal medya şirketi Meta’nın, Twitter’e rakip olarak 6 Temmuz’da açtığı Threads, Bu da Twitter’ı geçen yıl satın alan ABD’li milyarder Elon Musk’ın sinirlerini bozdu.

250 milyon kullanıcıya sahip Twitter’ın geride kalmasından endişelenen Musk, “Zuck’a küfür etti. Öte yandan Threads, cinsiyet ideolojilerini sorgulayan bir içeriği silmesi ve kullanıcıların ABD’nin eski başkanı Donald Trump’ın oğlu Trump Jr.’ı takip etmelerini engellemesi nedeniyle sansür uygulamakla suçlandı.

Geçtiğimiz Pazar günü Bloomberg TV’de David Rubenstein’ın programına çıkan Tik Tok’un CEO’su, yeni bir şirket olduklarını ve piyasada daha güçlü isimler karşısında yenilikler sunarak var olduklarını açıkladı. Yeni içeriklerin Tik Tok’a konulduğunu her yaştan kullanıcılar için ilgilenecekleri alanların bulunduğunu da ekledi.

Tik Tok ve İnstagram gibi uygulamaların benzerleri veya daha yenilikçi sitelerin dijital dünyaya girmesiyle rekabetin yükseleceğini görüyoruz. Dikkatimi çeken bir konuda Silikon Vadisi’nden yeni Twitter, İnstagram veya Tik Tok gibi yeni uygulamaların pek fazla çıkmaması. Facebook’un gerilemesinden sıkıntı duyan Zucakaberg Theards’ı devreye soktu ve ilgi gördü. 6 Temmuzdan bu güne kadar 100 Milyon kullanıcıyı geçmesi ortalığı karıştırdı.

Facebook’un sahibi Meta, Twitter’a rakip uygulaması Threads’i erişime açtı. Instagram’la bağlantılı olarak çalışan Threads, uzmanlara göre son dönemde Twitter’da yaşanan değişimlerden memnun olmayan kullanıcıları kendine çekme potansiyeli taşıyor. Meta'nın kurucusu Mark Zuckerberg, bir günde 30 milyon kullanıcıya ulaştıklarını açıkladı.

Zuckerberg, kendisine Threads'in Twitter'dan daha büyük bir uygulama olup olmayacağı sorulduğunda "Biraz zaman alacak" demiş, Twitter'ın kullanıcı sayısını 1 milyarın üzerine çıkarma fırsatını değerlendiremediğini hatırlatarak "Umarım bunu biz başarırız" diye konuştu..

Threads, 100’den fazla ülkede kullanıma açılsa da henüz Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerden erişilemiyor. Bunun nedeni ise AB'de kullanıcı verilerine dair düzenlemeler bulunuyor. Bunları çözdüğünde Theards ‘ın Twitter’ı geçebileceği görülüyor.

Ben ise ülkemdeki birçok gencin yetenekli olduğunu hatta şirketlerin bulunduğunu biliyorum. Gelecek yıllarda bizde de böyle 100 milyon kullanıcıların olduğu siteler yapılması dileğimdir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.