Dünyayı Yöneten Aileleri, uzaydan gelecek olan bir göktaşının çarpacağı korkusu sardı. NASA tarafından yapılan açıklamalarda böyle bir durumun söz konusu olduğu sık sık dile getirilince, bu zengin aileler yeraltı kentleri inşa etmeye başladılar.

ABD’de hangi bölgeye inşa edildiği açıklanmayan bu yeraltı şehirleri öyle modern ve lüks şeklinde yapılıyor ki, bir felaket yaklaştığında buradaki insanlar aylarca hatta yıllarca yaşamlarını sürdürebilecekler. Bu şehirlerde tarım yapılacak, su kaynakları bulunacak ve her türlü şekilde güvenlikli şehirler olacaklar.

Seçilmişleri korkutan göktaşı Apophis oluyor. Apophis Mısır’daki Kötülük ve Kaos Tanrısının adı olarak geçiyor. NASA, saatte 37 bin kilometre hızla yaklaşan “Apophis” isimli göktaşının 13 Nisan 2036’da dünyaya çarpabileceği uyarısında bulundu.

275 metre genişliğindeki göktaşının dünyaya çarpması durumunda milyonlarca insanın öleceği bir felaket yaşanacak. Bilim insanlarına göre, Nisan 2029’da dünyaya 32 Bin kilometre yakınından geçecek olan “Apophis”, yerçekimi alanına kapılırsa 7 yıl sonra 2036’ da dünyaya çarpacak. Bilim adamları bu ihtimalin 250 binde 1 olduğunu açıkladı. Apophis’in dünyaya çarpma rotasına girdiği keşfedilirse, NASA önleyici bir adımla göktaşının rotasını değiştirecek.

Apophis tehlikeli asteroidlerin başında geliyordu.

NASA yetkilisi Davide Farnocchia yaptığı açıklamada, "2068 etkisi artık olasılık alanında değil ve hesaplamalarımız en azından önümüzdeki 100 yıl boyunca herhangi bir risk göstermiyor" dedi.

Farnocchia, "Üniversiteden sonra asteroidlerle çalışmaya başladığımda, Apophis tehlikeli listesinin başındaydı. Listeden çıktığını görmek beni mutlu etti” ifadelerini kullandı.

AY’DA DA ÜS VE ŞEHİR 2030'DA KURULACAK

1969’da Ay’a inen ABD 17 Aralık 1972’de Apollo Uçuşlarını bitirdi. Proje bitti bundan sonra 2000’li yıllarda Ay’da Üs kuracağını NASA açıklamıştı. Bu proje ancak 2020’de Başkan Trump tarafından başlatıldı. Hedef 2030 yılına kadar Ay’da şehir ve üsler kurmak. Uzay çalışmalarını oradan yapmak. Ayın çevresine ise Uzay İstasyonu yerleştirmek planları var. Bu koloni bölgesine de yine Dünya zenginleri giderek yerleşecekler. Böylelikle Dünya’ya çarpacak olan göktaşlarının yaratacağı felaketlerden, kurtulacaklar.

Dinozorların Yok Olması

65 milyon yıl önce çapı 10 ile 80 kilometre arasında olduğu düşünülen bir gök taşı, Meksika’daki Yucatan Yarımadası yakınlarına çarptı. Çarpmanın şiddeti 100 trilyon tonluk bir dinamite eşitti. Çarpma sonucu 180 km çapında Chicxulub Krateri oluştu ve çarpma alanının yakınındaki dinozorlar anında yok oldu. Ayrıca çarpma etkisiyle yoğun bir toz bulutu atmosfere yayıldı. Bu toz bulutu güneş ışığının Dünya’ya ulaşmasını engelledi. Karanlığa gömülen dünya aylarca yaşamı ve doğal ortamı etkiledi. Güneş ışınlarının yerin yüzeyine ulaşamaması nedeniyle bitkiler yetişemedi. Doğal ortamın bozulması ile ağaçlarla beslenen dev otçul dinozorların ölümüne yol açtı.

Çarpmanın etkisiyle oluşan 305 metre yüksekliğindeki dalgalara sahip tsunamiler, depremler, ölümcül asit yağmurları ve yangınlar sonucunda da Dinozor nesilleri yok oldu. Bir göktaşının Dünyayı böyle etkilemesini düşünen seçilmiş zenginler geleceklerini kurtarmak için planlarını sürdürüyorlar.

Bilim insanları dinozorların neden yok olduğunu kesin olarak bulmak için çalışmalarına devam ediyor.

2030 İçin hazırlık yapan bir başka ülke de Suudi Arabistan.. Kızıldeniz kıyılarında yeraltına 27 kilometrelik bir şehir inşa etme emri veren Prens Selman, bu şehirde seçilmiş 9 milyon kişinin yaşamasını sağlayacak.

Bu planlara baktığımızda, önümüzdeki 7 yıl boyunca çeşitli ilginç olaylarla karşılaşacağız ve bunları takip edip incelemeliyiz. Türkiye’de ben bu konuları açıklamaya çalışıyorum, tavsiyem herkesin de uyanması ve ilgilenmesidir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.