Pandemi döneminde yaptığı açıklamalar ve sahibi olduğu vakıf aracılığıyla “Aşı Üreten Firmalara” yatırımlar yapan Bill Gates nelerin peşinde?

İnsanlığı kurtarmaya soyunan bu adamın Afrika’da Ebola Virüsü ile ilgili yaptığı çalışmalar sonucunda aşı olan birçok insan hastalandı veya öldüler.

Hindistan’da 47 Bin çocuk onun bağışladığı Çocuk Felci Aşıları yüzünden sakat kaldılar. Güya “Güneş’in sıcaklığını azaltmak” için proje başlatarak, “Güneşin soğumasını hedefliyoruz” derken, son projesi olan “Sivrisinek üreten” bir fabrikaya sahip olurken, aslında nelerin peşinde?

Covid-19 çıkmadan 5 yıl önce salgın bir hastalıktan bahsettiği konuşmasında arkadaki resimde “Corona Virüs” görüntüsü bulunuyordu. Dünya’nın birçok ülkesinde tepki gören Bill Gates insanlara yararlı işler mi yoksa insanlığa kötülük mü yapıyor?..

Bunun projelerine “dur” diyebilecek dünyada bir devlet veya kurum yok mu? Birleşmiş Milletler neden müdahale etmiyor?.. Bunlar da çok manidar..

Bill Gates.. Kendisini vakfı aracılığıyla mazlumların hayırsever Bill amcası olarak tanıtıyor. Dünya Medyası da bunu pompalıyor. Bunun dışında bir de Afrika’da insanlar üzerinde deneyler yapan Bill Gates Vakfı insanların topluca ölmesine neden oluyor. Afrika’daki bu başarısız çalışmalar yüzünden hasta olan ve ölenler dertlerini kimselere anlatamıyorlar.

Aşı üreten “Biontech” firmasına 55 Milyon dolar, “Curevac” firmasına 52 Milyon dolar yatırım yapmıştır. Harici 2 firmaya daha bedelleri açıklanmayan yatırımlarda bulunmuştur. Yani şu an dünyadaki aşı sürecini Bay Bill Gates yönetiyor.

Pandemi döneminde Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Geberhyus’dan daha fazla tanınan ünlü işadamı hakkında ortaya atılan komplo teorileri üzerine bir kitap yazmaya karar vermişti. Kitap yazıldı mı? Basıldı mı? Bilinmiyor. Kitaptan bir haber yok. Buna rağmen yeni salgınların da geleceğini haber veriyor.

DÜNYA’YI SOĞUTMA PROJESİ

Dünya'nın ortalama sıcaklıklarının sürekli olarak arttığı bilinen bir gerçek. Bilim insanları, özellikle kutup noktalarındaki hızlı ısı artışı nedeniyle oldukça endişeli. Dünya nüfusu hem de iklim değişikliklerine bağlı olarak artan sıcaklıklar, içilebilir suya erişimi gün geçtikçe zorlaştırıyor. 2050 yılına kadar suya olan talebin yüzde 55 artış göstermesi bekleniyor. Dünyada, başta Güney Afrika olmak üzere tüm ülkeler, su tüketimini azaltmak ile ilgili tedbirlerini hızla artırmak zorunda.

GÜNEŞ'İ KARARTMAK İSTİYOR

İnsanlığa yararlı projeler peşinde koştuğunu söyleyen Bill Gates, “küçük parçacıkların üst atmosfere gönderilmesi, Güneş ışığını yansıtmayı ve gezegenin yüzeyinin daha az ısınmasını sağlayabilir” diyor. Araştırmacılar bu durumu, potansiyel olarak iklim değişikliğinin etkilerini geciktirebilir ve Güney Afrika, Cape Town gibi yerlerde kuraklıkları hafifletebilir şeklinde yorumluyor.

PROJENİN PARASI BILL GATES’TEN

Son zamanlarda bu defa, herkesin yapay sığır eti yemesi ve Bitcoin kullanmayı bırakması gerektiğini savunan Bill Gates’in, küresel ısınmanın etkisini azaltmak veya geciktirmek için Güneş’i karartmakla ilgilendiği ve projeye para aktardığı belirtiliyor. Stratosferik Kontrollü Pertürbasyon Deneyi (SCoPEx) isimli bu projede, Güneş ışığını uzaya geri yansıtmak için gökyüzüne özel bir kalsiyum tozu püskürtülecek?..

SİVRİSİNEK FABRİKASI NEDEN KURULDU

Bill Gates’in Kolombiya’daki sivrisinek fabrikası her hafta 30 milyon genetiği değiştirilmiş sivrisinek üreterek 11 farklı ülkeye dağıtıyor. Peki bu sinekler neden üretiliyor ve çeşitli ülkelere dağıtılıyor? Her ne kadar bu sivrisinek fabrikasının oldukça iyi niyetli bir şekilde kurulduğu söylense de, akıllara korkutucu şeyler de geliyor.

GENETİĞİ DEĞİŞTİRİLEN SİVRİSİNEKLER?

Virüs kaynaklı birçok hastalığın en önemli taşıyıcı ve yayıcılarından olan sivrisineklerin bu özelliklerini önlemek için yürütülen genetik çalışmalar uzun yıllardır devam ediyor. Bu vakıf aracılığıyla kurulan bu tesis, sivrisinekleri daha az hastalık yayıcı hâle getirmeyi amaçlıyor. Genetiği değiştirilen bu sivrisinekler doğaya salınarak diğer sivrisineklerle etkileşime geçmesi hedefleniyor. Bu sayede hastalık taşıyan sivrisineklerin yarattığı tehlikeyi ortadan kaldırmayı planlayan Bill Gates, aynı zamanda sivrisinek popülasyonunu sınırlamayı da amaçlıyormuş.

Açıklamalara göre, fabrikada üretilen sivrisinekler dang humması, zika, chikungunya ve sarı humma gibi virüsleri insanlara bulaştırmalarını engelleyen Wolbachia adlı bakterileri taşıyor. Bu bakterileri doğadaki diğer türevlerine de bulaştıran genetiği değiştirilmiş olan sivrisinekler, bu sayede hastalıkların yayılmasını engelliyor. Son dönemde bu hastalıklardan dünya genelinde birçok insan hayatını kaybetmiş durumda. Bill Gates’in sivrisinek fabrikası ise bu durumu düzeltmeyi amaçlıyormuş..

İlginç yatırımlar değil mi, sizler ne dersiniz?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.