3 Ekim'de 'öncü bir rol üstlenen' ortak değerimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi "Türk Milleti'nin vicdanı ve kalbi olan TBMM" açıldı.

Dünya dengelerinin kökünden sarsıldığı, güç merkezlerinin yeniden oluştuğu bu dönemde kendini yenilemiş, ufku açık, öngörüsü yüksek güçlü kadrolara ihtiyaç olduğu gün gibi aşikardır. Barış ve diplomasinin sağlanması, ekonominin, enflasyonun, satın alma gücünün istikrara kavuşması için engin deneyimli devlet adamlarımızın iş başında olması gerekir. Yıllarca ihmal edilen ve milleti oyalayıcı önlemlerle politika yapılmamalı, gerçek sorunlarla mücadele edilmelidir! Özellikle yandaşları korumaya yönelik faaliyetler durdurulmalı, sivil vesayet ile yol alınmamalı, demokrasi, adalet ve hukuk anlayışı ile kötü idare sistemine dur denilmeli ve Türkiye'miz çağdaş devletler normlarına kavuşturularak yanlı yönetim zihniyetlerinden kurtarılmalıdır.

Devletimiz "Milli Ortak Bir Akıl" ile yönetilmeli, Akraba olan insanların devlet yönetiminde çoğalmasına izin verilmemeli; otoriter değil, liyakatli ve bilgi gücü olan insanların iş başında olması için tüm Türkiye Sevdalıları el el gönül gönüle omuz omuza çalışmalıdır!

Sosyal Devlet Anlayışını canlandıracak çalışmalar ve projeler üretilmelidir!

Yeniden Kooperatifleşme ve yeniden tarım ekonomisine önem verilmelidir!

Türkiye'yi ayrıştırmak, kutuplaştırmak, hatta saltanatı devam ettirmek ve haksız kazanç elde etmek isteyenlere karşı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şu muhteşem düşüncelerini yeniden okumak ve daha iyi anlayarak uygulamakta fayda vardır:  "Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli kültürdür. Kültür, okumak, anlamak, görebilmek, görebildiğinden anlam çıkarmak, ders almak, düşünmek, zekâyı eğitmektir."

Gerçekleri görebilmek, yanlışları düzeltebilmek için hep beraber yeniden düşünelim! "Türk kültür birikiminden yoksun, yüksek eğitim ve öğrenimini hakkıyla yapmamış kimselerce yönetilmek istemiyoruz" düşüncesini davranışlarımıza aktaralım, beynimize işleyelim!

Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere emanet ettiği bu Vatana, Devlete ve Cumhuriyetimize hep beraber sahip çıkalım.

Hürriyet var olsun, Vatan sağolsun!

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun!

Saygılarımla.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.