KILIÇDAROĞLU’nun Genel Başkanlığı döneminde yapılanlardan bazılarına şöyle bir göz atalım.

O Genel Başkan olunca, kendisine engel çıkartabilir insanları yok etti önce.

Bakın kimler geldiler ve etkin oldular bu partide, bir iki örneğini yazayım;

+ CHP'nin örgütlerini emanet ettiği Genel Başkan Yardımcısı, daha önce “CHP kapatılmalıdır” diyen OĞUZ KAAN SALICI.

Son yıllarda CHP listelerine damga vuran 10 Aralık Hareketi'nin (*) önde gelen isimlerinden olan Salıcı, HDP ile ittifakı ve açılım politikalarını destekleyen, Batı yanlısı liberal politikaları savunan bir siyasetçi.

(*) 10 Aralık Hareketi, ‘CHP kapatılsın, vakıf olsun’ diyenlerin hareketi. Fetö yanlılarının düzenlediği ABANT Toplantılarının düzenlenmesine de katkı koyan gruptur.

Salıcı daha önce FETÖ gazetesi Taraf'ın köşe yazarı Halil Berktay'a gönderdiği 2010 yılı başındaki açıklamasında da şöyle demişti: “ ‘Atatürk tartışılamaz' diye son derece saçma bir görüşüm hiçbir zaman olmadı…

.

+ CHP'nin en tartışmalı isimlerinden İstanbul İl Başkanı CANAN KAFTANCIOĞLU da 10 Aralık Hareketi'nin etkin elemanlarından.

Zaman Gazetesi’ne kumpasları destekleyen demeçler verdi.

Gazeteci Hrant Dink cinayetinin o dönem FETÖ'cü yargıçlar tarafından Ergenekon kumpasıyla ilişkilendirilmesi sonrasında, örgütün yayını Zaman Gazetesi'ne demeç vermişti.

Toplumsal Bellek Platformu” yöneticisi olarak 2010'da Sabah Gazetesi’ne de konuşmuştu. Ergenekon soruşturmasıyla ilgili “gerçeklerin ortaya çıkması adına yapılmış her adımın kendisi için anlamlı olduğunu” da söylemişti.

Sık sık Atatürk tartışmalarıyla da gündeme geldi.

Şimdi milleti aptal yerine koyarak ATATÜRK RESİMLİ ÇİKOLATA KUTUSU ile RUHAT MENGİ’nin SÖZCÜ TV programına gidiyor.

+ Kumpas Destekçisi İBRAHİM KABOĞLU

Hareketin Meclis Grubu'nda öne çıkan ismi ise son seçimde Kılıçdaroğlu'nun kontenjanıyla milletvekili olan İbrahim Kaboğlu.

CHP adına anayasa kitapçığı hazırlayan İbrahim Kaboğlu, FETÖ'nün Ergenekon operasyonlarını destekleyen bildiriye imza atmıştı. Bir dönem 'akil adamlar' arasında yer alan Kaboğlu, “Yetmez ama evetçi”ydi. Kaboğlu son olarak İyi Parti'deki krizle gündeme gelmişti.

Yönetime bunları alan Kılıçdaroğlu,

- İktidara susadık ve İktidar olmak için değişim, dönüşüm şart diye konuştu.

- 1930’ların CHP’si olmayacağız dedi.

- Tek parti dönemindeki CHP’yi Faşist parti konumunda gösterdi. Kimse de sorgulamadı.

- Partinin ilkelerini yeniden tartışacağız dedi. Sonrada “6 ok miadını doldurdu” diyenlerle doldu parti.

SEÇİME GİDERKEN YAPTIKLARI

Seçimlerde alay edercesine ilkelere " 7- Hanımcılık, 8- Teyzecilik ilkesi ekledim" diyerek saygısızca alay etmektedir.

Kurdukları Millet İttifakındaki AKP eskisi partilerdeki kişiler AKP içinde FETÖ’ye en yakın isimler idiler. Bunlar kendileri kurmadı partileri. ABD destekli kurulan partiler.

Babacan ve Davutoğlu arasında hiçbir fikirsel ayılık olmadığı halde, CHP’den daha fazla milletvekilliği çalabilmek için 2 partiyi ayrı ayrı kurdular. (gelecek yazımda daha detaylı değineceğim).

Toplamda % 2 bile oy potansiyeli olmayan bu partilere 76 kişilik aday kontenjanı verildi. 25 DEVA- 19- GELECEK-24 -SAADET -3 DEMOKRAT- 5 İYİ PARTİLİ CHP listesinden aday gösterildi.

Deva Partisi’nin 11, Gelecek Partisi’nin 11 ve Saadet Partisi’nin 8 adayına banko kazanılacak sıraları verdiler.

Toplamda en az 30 milletvekili CHP seçmenleri tarafından meclise garanti gönderilecek.

HDP kapanır düşüncesi ile kurulan YSP ile görüşen Kılıçdaroğlu 11 maddelik sözler de verdi. Neler vaat ettiğini seçim meydanlarında söylüyor sürekli.

Bu kişilerin tamamı da TÜRKİYE CUUMHURİYETİ, ATATÜRK ve TÜRKLÜK kavramı ile sorunu olan kişilerdir.

Bunların AKP ittifakındaki HÜDA-PAR düşüncesinden hiçbir farkları yok ve mecliste de birlik olacaklarından hiç kimse şüphe duymasın.

ATATÜRK’ÜN PARTİSİ bu gün bu durumda ise sorumlular sadece partiyi işgal edenler değildir. Bir numaralı sorumlular, kendilerine CUMHURİYETÇİ-ATATÜRKÇÜ diyen geçmişlerini de inkar eden köşe yazarlarıdır.

Bu köşe yazarları hangi gazetelerde;

  • SÖZCÜ GAZETESİ Yazarları- Sadece SONER YALÇIN bunlardan değil. Yılmaz Özdil’i de bu yüzden işten attılar.
  • CUMHURİYET GAZETESİ Yazarları- Sadece Barış Doster arada yazıyor cılız da olsa.
  • BİRGÜN GAZETESİ yazarları- Tamamen biat etmiş durumda.

Kılıçdaroğlu partinin genleri ile oynarken, değiştirip dönüştürürken bir tanesi de çıkıp “sen ne yapıyorsun? Senin partinin ilkeleri ile oynamaya hiçbir hakkın olamaz” demeyen görevlerini yapmayan gazetecilerin, hepsi sorumlu.

Bu gazeteciler geçmişine ihanet eden aydınlar olarak yerlerini alacaklar.

Gazeteciler millete doğru yazılar yazarak önderlik etmiş olsalardı bugün insanın içini sızlatan CHP logolu afişlerde ÖMÜRLERİ CUMHURİYETE- ATATÜRK VE C.H.P. 'NE KÜFÜRLE GEÇEN kişiler yerine, ATATÜRK ilkelerine bağlı adayları görürdük.

Seçime giderken AKP listesinden aday olan 4 tanesi YSP - TİP - EMEP’ten farksız olan HÜDA-PAR sanki sadece meclise girecek. Kendi içinizde en az 30 tane HÜDA-PAR kafalı girecek meclise..

Tam bağımsızlık mücadelesi uğruna o dönemin iktidarı ve 28 adet CHP milletvekili tarafından onay verilerek idam edilen devrim şehitleri DENİZ GEZMİŞ ve arkadaşlarını anmaları da çok tuhaf.

İktidar olursak medeniyet olan BATI ile ilişkilerimizi çok iyi yapacağız” diyen ve tamamen LİBERAL olmuş CHP liderinin partisine hizmet eden hiç kimse DENİZ GEZMİŞ VE ARKADAŞLARININ adını ağızlarına alamazlar.

Çünkü yolunuz aynı yol değil.

Onlar BATI EMPERYALİZMİNE karşı mücadele vermiş “Vatan ve Tam Bağımsızlık Şehitleri” dir.

Oysa yeni-CHP’nin Millet İttifakı, “Batı Emperyalizmi ile iyi geçinmek” uğruna kim bilir neleri feda edecekler.. Umud ederim ki bunun ucu vatanın bölünmesine kadar uzanmaz..

Eğer iktidar olurlarsa hep birlikte göreceğiz..

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
S. Çalışkan 13 ay önce

Yazar gibi değil seçim öncesi görevlendirilmiş tetikçi gibisiniz. bu yaptığınız sadece RTE nin işine yarar, hikayelerinizi seçimden sonra anlatın, adaletli olun.