Türkiye'ye gelen Amerikalının Bursa bağlantıları

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Ross, her ne kadar bakan olarak diplomatik ilişki yürütecek olsa da, gözünü nerelere diktiği şimdilik bilinmiyor...

ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross, 6-11 Eylül'de Türkiye’ye ziyaret gerçekleştirdi.

Ross’un 5 günlük Türkiye ziyareti, diplomatik ilişkilerde daha önce eşi görülmemiş bir örnekti. Ayrıca Ross’un ziyareti ABD ile Türkiye’nin S-400 başta olmak üzere bir dizi sorunların kriz haline dönüştüğü bir ortamda gerçekleşmişti.

Wilbur Ross, sıradan bir isim değil. ABD Ticaret Bakanı olan Ross, dünyanın en güçlü sermayedarlarından olan Rothschild ailesinin bankasında meslek hayatına başladı. Ross, burada 24 yıl boyunca çalıştı. Rothschild imparatorluğunda genel müdürlüğe kadar yükseldi.

Ross'un görev alanı iflas etmek üzere olan işletmeleri satın alıp, yeniden yapılandırıp satmaktı! Örneğin… Donald Trump'ın Atlantic City'deki üç kumarhanesi 1980'lerde alacaklılar tarafından rehin alınmak üzereydi. Ross, bu işi çözerek bugünün ABD Başkanı Trump'ı kurtardı.

ABD Ticaret Bakanı Ross, Nisan 2000'de kendi şirketini kurdu: WL Ross & Co. LLC.

Şirketin arkasında da Rothschild ailesi olduğu belirtiliyor. Ross, birçok alanda faaliyet gösteriyor. Otomotiv sektörü, çelik sanayi, kömür…

Ve en iyi bildiği işi devam ettirdi: İflas etmek üzere olan şirketlerin avlamak.

TÜRKİYE YATIRIMI

ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross’un Türkiye’ye olan ilgisi yeni değil.

Kendisinin Bursa’da ciddi yatırımları vardı.

Ross, uluslararası bir firma olan Oxford Automotive'in hisselerini 2005 yılında satın aldığını duyurdu. Oxford Automotive’in Bursa’da da tesisi bulunuyordu. Böylelikle Ross, Türkiye’de ciddi bir yatırımcı haline geldi.

2008 yılına gelindiğinde ise Ross, şirketin adını Wagon Automotive olarak değişti. Yönetim Kurulu Üyeliklerine de Olivier Chapelle, Michel Pierre Roux ve Erdoğan Demir atandı.

Roll, zaman içinde şirketin hisselerinin bir bölümünü sattı. 2009 yılında da şirketin adı Rollmech Automotive olarak değiştirildi.

Wilbur Ross, Bursa’daki fabrikadan umduğunu bulamayınca hisselerini satıp, piyasadan çekildi.

Bugün ise şirket yaşamına başka hissedarlarla devam ediyor ve piyasada büyük bir alan kaplıyor.

GÖZÜNÜ NERELERE DİKTİ

Wilbur Ross’un uzun Türkiye ziyareti, akıllarda soru işareti bırakıyor. Ross, her ne kadar bakan olarak diplomatik ilişki yürütecek olsa da, gözünü nerelere diktiği şimdilik bilinmiyor. Ne de olsa kendisi namlı bir “akbaba”! (Kaynak: Odatv)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.