Türk Metal Sendikası Gemlik Şubesi Genel Kurul Toplantısı'nda "Grev" açıklaması

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Türk Metal Sendikası Gemlik Şubesi, 4. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nı başarıyla gerçekleştirdi.

Gemlik Şube Başkanı Kemal Durmaz ve Ekibinin başarılı çalışmalarıyla yoğun ilgi ve iştirakçi alan Genel Kurula, Sendika Genel Başkanı Pevrul Kavlak ve maiyeti de katıldılar.

Bu toplantıda çok önemli bir sendikal karar da ilan edilmiş oldu. Genel Başkan Pevrul Kavlak yaptığı konuşmada "Grev Kararı" aldıklarını açıkladı.

Oldukça kalabalık bir katılımla gerçekleştirilen Genel Kurul'da iştirakçi işçi grupları renkli sloganlar seslendirdiler:

"Eylemse eylem grevse grev",  "Ölümüne çalıştık kazanacağız",  "Gemileri yaktık dönüş yok", "Direne direne kazanacağız"

Coşkulu alkışlar altında etkin bir konuşma yapan Gemlik Şube Başkanı Kemal Durmaz; "Pandemi nedeniyle zor günler geçirdik. Yüksek enflasyon ve artan dolar yaşamımızı zora soktu. TİS sürecinde eylemlere başladık ve hakkımızı alacağız. Çünkü biz ölümüne çalıştık ve kazanacağız” dedi.


Yine ayakta alkışlar ve tezahüratlarla kürsüye çıkan Genel Başkan Pevrul Kavlak da yaptığı konuşmada önemli konulara değindi. Genel Başkan Pevrul Kavlak'ın açıklamaları özetle şöyle;

"Ekonomik krizi yaşıyoruz pandemiyle birlikte. Gözümüz dövizde dolar çıktıkça paramız eriyor. Dayanma gücümüzün sınırındayız. Bir gece cebimizde 100 lira ile yatıyoruz 90 lira ile uyanıyoruz, böyle adalet istemiyoruz, biz böyle düzen istemiyoruz. Pandemi bizi vurdu, çip krizi bizi vurdu, biz bu karanlık tablodan nasıl çıkacağız? Mücadele ederek, direnerek, işi bırakarak buradan çıkarız. Günlerdir hepimiz ayaktayız, sözün bittiği yerdeyiz. Bundan sonraki süreçte eylemse eylem, grevse grev. Bütün bölgelerde eylemlerle mücadelenizi yükseltiyoruz. Eylemlerimizi devam ettireceğiz pazartesi gününden itibaren. Bu sürecin sonunda muhataptan cevap gelmezse Kocaeli Meydanı'nda miting yapacağız.  

TÜİK’in açıkladığı çakma enflasyona değil çarşıya pazara göre hakkımızı istiyoruz.

Kayıplarımızı istiyoruz. Bununla yetinmiyoruz refah payı istiyoruz. Büyüttüğümüz ekonomiden payımızı istiyoruz. İtirazımız cebimizden uçup giden parayadır, küçülen ekmeğedir. Ben dün aldığım peyniri, zeytini bugün alamıyorum. TÜİK’in açıkladığı rakamlara kimse inanmıyor. Bizim karşımıza bahanelerle gelmeyin sizin yaşadığınız kriz de bizim yaşadığımız pembe dizi mi? Çip kriziyle gelmeyin.

Renault fabrikası 51 gün boyunca çip krizi nedeniyle durdu, TOFAŞ'ta 55 gün durdu.

Peki üretimi biz mi durduruyoruz? Bize bunlarla gelmeyin. Biz bu krizlerin faturasını canımızla ödedik. Bir kez daha söylüyorum biz umutsuz değiliz. Bundan önce çalıştık ürettik hakkımızı aldık yine alacağız. Zaman yaklaşıyor bunu herkes görecek. O masadan hakkımızı almadan kalkmayacağız. Biz nedeni olmadığımız sorunun mağduru olmak istemiyoruz. Kimse kısa vadeli çıkarlara odaklanarak bir gelecek aramasın. Biz demokrasi istiyoruz, biz sendikal haklarımızı özgürce örgütlenmek istiyoruz, az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınsın istiyoruz, iş cinayetlerinde ölmek istemiyoruz.."

Genel Kurul'da konuşmacılardan sonra yapılan seçimlerde Başkan Kemal Durmaz, rakipsiz şekilde yeniden şube başkanlığına seçilerek güven tazelemiş oldu.

bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.