Tarımda üretici enflasyonu yükselişte: Yüzde 156

TÜİK, Eylül ayı Tarım- Üretici Fiyat Endeksi verilerini açıkladı. Buna göre , Tarım-ÜFE Eylül ayında yıllık bazda yüzde 156 artış gösterdi.

Ağustos ayında düşüşe geçen endeks, Eylül ayındaki bu veriyle, yeniden Temmuz ayındaki yüzde 157’lik rekoruna yaklaşmış oldu.

Açıklanan verilere göre Tarım-ÜFE, on iki aylık ortalamalara göre yüzde 99,82, bir önceki aya göre de yüzde 7,14 arttı.

Yıllık artışın yüksek olduğu alt gruplar sırasıyla yüzde 297,29 ile lifli bitkiler ve yüzde 215,70 ile çeltik oldu.

Aylık artışın enyüksek olduğu alt grup da yine yüzde 29,45 ile lifli bitkiler oldu. Onu yüzde 21,05 ile tropikal ve subtropikal meyveler takip etti.

Yıllık artışın düşük olduğu alt gruplar sırasıyla yüzde 78,80 ile koyun ve keçi, ve işlenmemiş süt ve yapağıları oldu. Yumuşak çekirdekli ve sert çekirdekli meyveler yüzde 94,80 artış gösterdi.

Eylül 2022’de, endekste kapsanan 84 maddeden, 31 maddenin ortalama fiyatında azalış, 48 maddenin ortalama fiyatında ise artış gerçekleşti.

Yeşil Gazete

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.