Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları 9. Zirvesi'nde Cengiz Aytmatov unutulmadı

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) 9’uncu Zirvesi “Türk Medeniyeti için Yeni Dönem: Ortak Kalkınma ve Refaha Doğru” temasıyla Özbekistan’ın Semerkant şehrinde düzenlendi. Zirve’de Türk Devletleri Teşkilatı’nın uluslararası Ali Şir Nevai ödülü, Özbekistan’ın önerisiyle dünyaca ünlü Kırgız yazar Cengiz Aytmatov’a ithafen verildi.

Özbekistan’ın kadim şehri Semerkant’ta Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) 9. Zirvesi gerçekleştirildi. Zirve, “Türk Medeniyeti için Yeni Dönem: Ortak Kalkınma ve Refaha Doğru” teması ile yapıldı. Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’in ev sahipliğinde 10-11 Kasım 2022 tarihlerinde üye ülke liderlerinin toplandığı zirveye, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

Экс-советник президента Арслан Койчиев назначен заместителем генсека  Организации тюркских государств – Новости из Кыргызстана – АКИpress

“AYTMATOV’UN RUHU KIRGIZLARI İSTİKBALE TAŞIMAYA DEVAM EDİYOR”

Zirvede, Türk Devletleri Teşkilatı’nın uluslararası Ali Şir Nevai ödülü, “Türk dünyasının birliğine katkılarından dolayı” Özbekistan’ın önerisiyle dünyaca ünlü Kırgız yazar Cengiz Aytmatov’a ithaf edildi. Ali Şir Nevai ödülü Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev tarafından Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov’a takdim edildi.

Türk Devletleri Teşkilatı’nın Kırgızistan Temsilcisi ünlü tarihçi ve yazar Arslan Kapayoğlu Koyçiyev Ali Şir Nevai ödülü ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Aytmatov’un ruhu, Kırgızları geleceğe taşımaya devam ediyor.” ifadesine yer verdi.

Ayrıca ödülün Aytmatov’un kız kardeşi yazar Roza Aytmatova’ya teslim edileceği bildirildi.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.