Trump kendini mesih mi görüyor

İngiliz haftalık dergisi 'The Spectator' son sayısının kapağında bir adım daha ileri giderek Donald Trump'ı Hıristiyan şehit Aziz Sebastian kılığında resmederek kampanyasının mesihçi doğasının altını çiziyor.

The Spectator'ın Donald Trump'ın ikinci gelişine ayırdığı son sayısının kapağını çizmek için illüstratör Morten Morland, Amerikalı adayı en sade kıyafetler içinde, oklarla delinmiş bir Aziz Sebastian gibi şehitliğinin tadını çıkarırken resmetti.

İngiliz haftalık dergisinin sayfalarında, derginin editör yardımcısı Freddy Gray, Trump'ın neden bir kez daha yenilmez göründüğünü açıklamaya çalışıyor.

'DEMOKRAT ŞEYTANLAR'A KARŞI 'KURTARICI'

Trump'ın Evanjeliklere hitap ettiğinin altını çizen yazar, "Birçok kampanya mesajı Trump'ı Demokrat şeytanlarla savaşan Mesihçi bir figür olarak gösteriyor" diyor. "Adayın kendisi [...] çektiği sıkıntıların İncil'deki boyutlarını büyütüyor ve azabı kampanyasının temel taşı haline getirdi" diye devam ediyor.

Örneğin Trump, Thruth Social ağında, kendisini "Tanrı'nın en iyi askerlerinden biri" olarak ilan eden bir başlığın eşlik ettiği bu otoportre gibi İncil'den esintiler taşıyan paylaşımları çoğaltıyor.

Oda tv'nin The Spectator'dan aktardığına göre, "Amerikan dini sağı daha az dindar ve daha çok politik hale geldi". Tek kelimeyle "kozmikleşti". Gazete şu sonuca varıyor: "Eğer Trump'ın kurtarıcı sendromu çoğu insan için gülünçse, rakipleri de adayın ruhani cazibesini hafife alarak kendilerini tehlikeye atıyorlar."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.