Teksas krizi: 25 eyaletten ABD federal hükûmetine karşı ortak bildiri

ABD’de 25 eyalet valisi paylaştıkları ortak bildiride Teksas ile dayanışma içinde olduklarını ve Başkan Joe Biden’ın ülkeyi yasa dışı göçe karşı savunmasız bıraktığını ifade etti.

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Teksas Eyalet Valisi Greg Abbott ile federal hükûmet arasında göçmenler konusunda başlayan gerilim tırmanıyor.

"TEKSAS EYALETİ İLE DAYANIŞMA İÇİNDEYİZ"

ABD'de 25 eyalet, ABD Başkanı Joe Biden ile Teksas eyaleti arasında yaşanan sınır güvenliği tartışmasında Teksas'a destek veren bildiri yayımladı. 

Cumhuriyetçi Valiler Birliği tarafından yayımlanan bildiride, "Sınırın güvenliğini sağlamak için dikenli tel örgüler de dahil olmak üzere her türlü araç ve stratejiyi kullanma konusunda Vali arkadaşımız Greg Abbott ve Teksas Eyaleti ile dayanışma içindeyiz" cümlelerine yer verildi.

Ortak bildiride Abbott'un, "Amerikan vatandaşlarını tarihi seviyelerdeki yasadışı göçmenlerden, fentanil gibi ölümcül uyuşturuculardan ve ülkemize giren teröristlerden korumak için adım attığı" ifadeleri yer aldı.

Öte yandan Teksas Valisi Abbott 10 eyaletin Teksas’a Ulusal Muhafızlarını ve diğer kolluk kuvvetlerini gönderdiğini açıkladı.

ANAYASA MAHKEMESİ TEL ÖRGÜNÜN KESİLEBİLECEĞİNE KARAR VERDİ

Teksas Valisi Abbott 3 yılda 6 milyondan fazla yasa dışı göçmenin ülkenin güney sınırında eyalete girmesinden Biden yönetimini sorumlu tutmuştu.

Anayasa Mahkemesi de Biden yönetiminin başvurusu üzerine Meksika sınırına Abbott tarafından göçü önlemek için çekilen tel örgünün merkezi hükûmete bağlı görevliler tarafından kesilebileceğine karar vermişti.

Abbott, söz konusu tellerin merkezi hükûmet tarafından kaldırılsa bile yeniden çekileceğini açıklamış ve yasa dışı göçü engellemek için bu dikenli teli kullanmaya devam edeceklerini söylemişti.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.