Sarıkamış Harekâtı'nın 109. yıl dönümünde Şehitlerimiz saygı ve rahmetle anılıyor

Rus işgali altındaki Kars'ın kurtarılması amacıyla başlatılan Sarıkamış Harekatının bugün 109. yıl dönümü. Allahuekber Dağları'nda Ruslara karşı savaşan ve donarak şehit düşen binlerce Türk askeri saygıyla anılıyor.

Birinci Dünya Savaşı'nda Ardahan ve Kars'ı Ruslardan kurtarmak amacıyla Enver Paşa'nın öncülüğünde Sarıkamış Harekâtı başlamıştı. Binlerce Türk askeri Allahuekber Dağları'nda Ruslara karşı kahramanca taarruzda bulundu. 22 Aralık 1914'te vatan mücadelesi için savaşan binlerce Türk askeri donarak şehit oldu. Hafızalardan silinmeyen kahramanca mücadelenin bugün 109. yıl dönümü kaydediliyor.

Sarıkamış Harekatı Neden Başarısız Oldu? | İslam ve İhsan

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNİ ANDI

Kahraman Türk ordusunun şanlı direnişi Milli Savunma Bakanlığı tarafından anıldı. Bakanlığın sosyal medya paylaşımında, "109 yıl önce Sarıkamış Harekâtı’na başlayan ve en zor şartlarda bile şehadete yürümekten bir an bile tereddüt etmeyen şanlı ecdadımızı rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz" ifadeleri yer aldı. 

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.