Putin: Saldırıyı kimin yaptığını biliyoruz; kimin yaptırdığını öğrenmek istiyoruz

Rusya'nın başkenti Moskova'da gerçekleşen terör saldırısının ardından Devlet Başkanı Putin, bunun bir "gözdağı" eylemi olduğunu belirterek, "Bizim ilgilendiğimiz şey, bu saldırının kime yaradığı. Moskova'daki saldırı, Kiev rejiminin Rusya'ya saldırılarının bir parçası. Bu saldırıyı radikal İslamcılar yaptı. Kimin yaptığını biliyoruz. Kimin yaptırdığını öğrenmek istiyoruz" dedi. 

22 Mart 2024 akşamı, Rusya'nın başkenti Moskova'daki Crocus City Hall konser salonunda silahlı saldırı gerçekleşti. Saldırganlar, konser salonuna girerek yakın mesafeden sivilleri hedef aldı. Salonda patlayıcılar kullanılmasının ardından yangın çıktı. Yangın nedeniyle konser salonunun çatısı çöktü. Açıklanan verilere göre, saldırıda 137 kişi hayatını kaybederken 100'den fazla kişi yaralandı. Rusya Devlet Başkanı Putin, Moskova saldırısından üç gün sonra kritik açıklamalarda bulundu.

Terör eyleminin IŞİD'in Horasan kolu tarafından yapıldığını, terör örgütünün adını kullanmadan kabul eden Putin, "Moskova'daki saldırı bir terör eylemiydi. Bu eylem radikal İslamcılar tarafından yapıldı. Suçu kimin işlediğini biliyoruz. Şimdi bu suçu kimin yaptırdığını öğrenmek istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

T24'te yer alan açıklamasına göre, Putin bu saldırının bir "gözdağı eylemi" olduğunu ifade ederek, "Bizim ilgilendiğimiz şey, bu saldırının kime yaradığı. Moskova'daki saldırı, Kiev rejiminin Rusya'ya saldırılarının bir parçası" şeklinde konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.