Putin: Gen teknolojisi, ‘korkunç, yıkıcı güce sahip bir silahın’ üretilmesine yol açabilir

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'nın gen teknolojisinin ‘öneminin ve risklerinin’ farkında olduğunu ve bu araştırma alanına etik bir yaklaşım sürdürmeye amaçladığını ifade ederek, bunun en nihayetinde ‘korkunç, yıkıcı güce sahip bir silahın’ üretilmesine yol açabileceği uyarısında bulundu.

Rus RT ağına göre Putin’in bu sözleri, yeni öğretim yılının başlangıcı münasebetiyle 1 Eylül'de öğrenciler ile yaptığı toplantıda geldi.

Şarku’l Avsat’In edindiği bilgilere göre dün bir gazeteci sosyal medyada, Putin'in bir öğrenciyle gen teknolojisini tartıştığı kısa bir video yayınladı.

Putin video görüntülerinde öğrencilere şunları söyledi:

“Uzmanlara göre genetik teknolojisi önemli ve tehlikeli. Bu alanda liderlik koltuğuna oturacakların ellerinde korkunç yıkıcı güce sahip bir silah olacağı söyleniyor.”

Rusya'nın gen araştırmalarına etik yaklaşımı korumaya kararlı kalacağını vurgulayan Putin, ülkesinin bu bilimin dayandığı ‘olumlu temellerin’ tüm insanlığa yönelik bir tehdide’ dönüşmemesini sağlayacağını kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.