Paraguay Büyükelçisi: Türkler ile tarih öncesinden akrabayız

Paraguay’ın Ankara Büyükelçisi Ceferino Valdez, Türkiye ile diplomatik, siyasi ve ekonomik ilişkiler başta olmak üzere birçok hususta Anadolu Ajansının sorularını yanıtladı. Valdez, Türk halkıyla Paraguay halkının ortaklığına ilişkin, “Türkler ile tarih öncesi zamandan akrabayız. Ural-Altay ırkına mensubuz.” açıklamasını yaptı.

Türkiye Cumhuriyeti ile Paraguay ilişkileri ekseninde Anadolu Ajansına konuşan Paraguay Ankara Büyükelçisi Ceferino Valdez, Türkiye ile Paraguay arasında yakın bir zamanda üst düzey ziyaret ve anlaşmaların hayata geçirileceğini ifade etti. Büyükelçi Valdez, “Türkiye ile imzalanması gereken birçok anlaşmamız var” değerlendirmesini yaptı.

PARAGUAY BÜYÜKELÇİSİ: TÜRKLER İLE AKRABAYIZ

Eşi ile birlikte Türkçe öğrendiklerini ifade eden Paraguay Büyükelçisi, Türk halkıyla uzak atadan akraba olduklarını ifade ederek, “İster inanın ister inanmayın ancak tarih öncesi zamandan akrabayız. Ural-Altay ırkına mensubuz.” dedi. Tarih öncesi çağlarda Amerika ve Avrupa kıtalarının bir olduğunu ifade ederek; göç nedeniyle Türklerle akraba olduklarını belirten Büyükelçi, tarih bilgisiyle dikkat çekti. Valdez, Türkçe’yi özellikle bu nedenle öğrenmek istediğini belirtti.

Türkçe’ye büyük hayranlığının olduğunu söyleyen Büyükelçi, 40 yılı aşkın bir süredir de Hitit İmparatorluğu üzerinde okumalar yaptığını kaydetti.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.