Özbekistan'dan Erdoğan'a Yüksek Düzeyli "İmam Buhari" Nişanı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı 9. Zirvesi nedeniyle gittiği Özbekistan’ın Semerkant şehrinde mevkidaşı Şevket Mirziyoyev ile görüşmesinin ardından Yüksek Düzeyli İmam Buhari Nişanı Takdim Töreni’ne katıldı. Erdoğan’a Yüksek Düzeyli İmam Buhari Nişanı verildi.

Türk Devletleri Teşkilatı’nın 9. Zirvesi’ne katılacak olan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Semerkant’ta Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile görüştü. Görüşmenin ardından Yüksek Düzeyli İmam Buhari Nişanı Takdim Töreni’ne katıldı. Törende Erdoğan’a İmam Buhari Nişanı tevdi edildi.

Erdoğan konuşmasında “Milletim adına bu nişana layık görülmem vesilesiyle gösterilen teveccühe teşekkür ediyorum. Nişanın Türkiye Cumhurbaşkanı olarak şahsıma tevcihi karşılıklı saygı, anlayış ve ortak çıkarlar temelinde her alanda gelişen ilişkilerimizin somut bir tezahürüdür.” ifadelerine yer verdi.

“TÜRK DÜNYASI ÜLKERİNİN KARDEŞLİK GÜCÜNÜN SEMBOLÜ”

İmam Buhari Nişanı’nı Türk dünyası ülkeleri arasındaki ezeli ve ebedi kardeşliğinin gücünün sembolü olarak aldığını söyleyen Erdoğan, iki ülkenin kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine çıkardıkları ilişkilerini daha da ileri mertebelere taşıyacağına inancının tam olduğunu belirtti.

Yüksek Düzeyli Buhari Nişanı’nı almaktan memnuniyet duyduğunu ve onurla taşıyacağını dile getiren Erdoğan, Mirziyoyev ve Özbek halkına teşekkürlerini iletti.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.